Πώς να ποτίζετε σωστά το λεμόνι εσωτερικού χώρου

Το λεμόνι εσωτερικού χώρου είναι ένα ευέλικτο φυτό για το σπίτι. Υγιεινό, όμορφο, με νόστιμα, ζουμερά φρούτα. Αλλά για να το μεγαλώσετε στο περβάζι, δεν αρκεί να τοποθετήσετε το σπόρο στο έδαφος. Το λεμόνι, όπως όλα τα σπιτικά εσπεριδοειδή, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Από τις πρώτες ημέρες είναι απαραίτητο να καθοριστεί το βέλτιστο καθεστώς ποτίσματος για το δέντρο. Σε τελική ανάλυση, η έλλειψη νερού οδηγεί σε ξήρανση και θάνατο του φυτού και μια περίσσεια οδηγεί σε αποσύνθεση των ριζών.

Πώς να ποτίσετε σωστά ένα λεμόνι σε μια κατσαρόλα στο σπίτι - αυτό θα συζητηθεί στο άρθρο.

Συχνότητα ποτίσματος

Η συχνότητα ποτίσματος εξαρτάται από την ηλικία του δέντρου, το έδαφος στο οποίο μεγαλώνει, τη θερμοκρασία και το φωτισμό στο δωμάτιο, την εποχή του χρόνου και πολλούς άλλους παράγοντες.

Το χαλαρό χώμα σε μια μικρή γλάστρα στεγνώνει γρηγορότερα από μια σφιχτή μπάλα σε ένα μεγάλο δοχείο... Σε ένα δωμάτιο με κεντρική θέρμανση, το έδαφος είναι πιο ξηρό από ό, τι σε δωμάτια με ηλεκτρική κουζίνα. Το καλοκαίρι, όλα τα φυτά ποτίζονται πιο συχνά από ό, τι το χειμώνα. Αυτές οι λεπτομέρειες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αποφασίζετε εάν θα ποτίζετε το φυτό ή θα περιμένετε λίγο.

Πώς να ποτίζετε σωστά το λεμόνι εσωτερικού χώρου

Οι έμπειροι κηπουροί καθορίζουν την ανάγκη για πότισμα από τα μάτια. Για αρχάριους, συνιστάται να πιέζετε μια πρέζα εδάφους από το δοχείο με τα δάχτυλά σας..

Εάν η γη κολλήσει μαζί σε ένα κομμάτι, αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος ποτίσματος δεν έχει έρθει ακόμα, υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος. Εάν η γη καταρρέει, ήρθε η ώρα να ποτίσετε.

Ενδιαφέρον στον ιστότοπο:

Κλάδεμα και διαμόρφωση λεμονιού στο σπίτι

Πώς να μεταμοσχεύσετε σωστά το λεμόνι στο σπίτι

Γιατί το λεμόνι δεν ανθίζει

Νερό άρδευσης

Το καλύτερο νερό για πότισμα εσωτερικών λεμονιών είναι η βροχή ή το χιόνι... Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς επιπλέον επεξεργασία, ελαφρά ζέσταμα σε θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο νερό δεν απορροφάται από τις ρίζες, το γήινο κομμάτι υπερψύχεται.

Δεν συνιστάται η ύδρευση εγκαταστάσεων με νερό από δίκτυα ύδρευσης της πόλης... Το σκληρό νερό προάγει τον περιορισμό του εδάφους. Μια λευκή άνθιση σχηματίζεται στο έδαφος - μια κρούστα αλατιού που εμποδίζει την πρόσβαση οξυγόνου στις ρίζες και με την πάροδο του χρόνου προκαλεί το δέντρο να μαραθεί.

Οι εναποθέσεις αλατιού είναι ένα σήμα για τον καλλιεργητή να αλλάξει την ποιότητα του νερού., κάντε το πιο μαλακό. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε 0,5 g κιτρικού οξέος ανά 3 λίτρα ή 4-5 σταγόνες οξικού οξέος ανά 1 λίτρο. Επιμείνετε επίσης 200 g τύρφης σε 3 λίτρα υγρού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να ποτίζετε σωστά το λεμόνι στο σπίτι

Το λεμόνι είναι επιλεκτικό για την υγρασία, επομένως Είναι σημαντικό όχι μόνο να το ποτίζετε εγκαίρως, αλλά και να το ψεκάζετε από ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Σημείωση! Το λεμόνι δεν πρέπει να χυθεί. Του αρέσει το συχνό, αλλά όχι άφθονο πότισμα.

Συμβουλές από ειδικούς για το πότισμα της λεμονιάς:

  • το χειμώνα, το φυτό ψεκάζεται συχνά και από Μάιο έως Σεπτέμβριο ποτίζεται άφθονα.
  • τα ώριμα δέντρα ενυδατώνουν λιγότερο συχνά, και τα νέα φυτά πιο συχνά.
  • Σε αναπνευστικά πήλινα δοχεία, το χώμα στεγνώνει γρηγορότερα, έτσι τα λεμόνια ποτίζονται σε τέτοια πιάτα πιο συχνά από ό, τι σε πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία.
  • το νερό για άρδευση πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς πιο ζεστό.
  • η καλύτερη ώρα για τη διαδικασία είναι το πρωί ή το βράδυ.

Πώς να ποτίζετε σωστά το λεμόνι εσωτερικού χώρου

Το καλύτερο μέρος για εσπεριδοειδή στο διαμέρισμα

Συνιστάται να τοποθετήσετε τη λεμονιά σε ένα ευρύχωρο, καλά φωτισμένο δωμάτιο στο νότιο ή ανατολικό περβάζι.

Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει πράσινα, οπότε η σκίαση φροντίζεται το καλοκαίρι. Το χειμώνα, αντίθετα, θα χρειαστείτε επιπλέον τεχνητό φωτισμό για 5-6 ώρες την ημέρα.

Εάν το φυτό περιστρέφεται 10 ° δεξιόστροφα μία φορά την εβδομάδα, το στέμμα του θα αποκτήσει τελικά το σωστό συμμετρικό σχήμα μιας μπάλας.

Το πιο δύσκολο είναι να παρέχει σωστό καθεστώς θερμοκρασίας σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης των φυτών:

  • κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης - περίπου + 17 ° C,
  • εκκολαπτόμενο - όχι περισσότερο από + 14 ... + 18 ° C,
  • κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της ωρίμανσης των φρούτων - όχι λιγότερο από + 22 ° C.

Το χειμώνα, τα εσπεριδοειδή έχουν αδρανή περίοδο... Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι περίπου + 12 ... + 14 ° C.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος εμφανίζεται και πώς είναι χρήσιμο το λεμόνι για το σώμα μιας γυναίκας

Χρησιμοποιούμε νόστιμα και υγιή λεμόνια για απώλεια βάρους

συμπέρασμα

Πολλοί ερασιτέχνες κηπουροί ονειρεύονται να καλλιεργήσουν μια καρποφόρα λεμονιά σε ένα διαμέρισμα. Από την πρώτη μέρα εμφανίζεται ένας νεαρός βλαστός στο σπίτι, είναι απαραίτητο να του παρέχονται άνετες συνθήκες: ένα ελαφρύ ευρύχωρο περβάζι, μια ευχάριστη θερμοκρασία δωματίου και το σωστό σύστημα ποτίσματος.

Συνιστάται να υγραίνεται το φυτό με ζεστό νερό, όχι πάρα πολύ, αλλά συχνά. Είναι καλό να ποτίζετε το δέντρο με νερό της βροχής, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, το νερό της βρύσης θα έχει. Το κύριο πράγμα είναι να το καθαρίσετε, να σταθείτε και να το θερμάνετε σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, μπορείτε να μεγαλώσετε ένα δέντρο από μια συνηθισμένη πέτρα που τακτικά αντιμετωπίζει τους ιδιοκτήτες του με λεμόνια.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια