Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς

Ο ιδανικός χρόνος για να φυτέψετε καλλιέργειες δενδροκηπευτικών είναι στις αρχές της άνοιξης ή στα μέσα του φθινοπώρου. Ωστόσο, ορισμένοι καλοκαιρινοί κάτοικοι επιλέγουν θερινό καλοκαίρι.— Ιούλιος. Οι κηπουροί προσελκύονται από ζεστό καιρό, όταν η πιθανότητα κατάψυξης δενδρυλλίων είναι σχεδόν μηδενική. Τους αρέσει ιδιαίτερα να φυτεύουν κεράσια τον Ιούλιο: ένα ζουμερό και γλυκό μούρο είναι το αγαπημένο πολλών. Πώς να φυτέψετε κεράσια με φυτά τον Ιούλιο και ποιες συστάσεις θα ακολουθήσετε, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο

Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς

Για τη φύτευση του Ιουλίου, τα φυτά με κλειστό ριζικό σύστημα είναι κατάλληλα. Αναπτύσσονται σε πλαστικά δοχεία και όχι σε εξωτερικούς χώρους. Ένα τέτοιο κεράσι ριζώνει γρήγορα σε ένα νέο μέρος, επειδή ένα κομμάτι γης από ένα δοχείο τοποθετείται στην τρύπα μαζί με τις ρίζες. Οι ρίζες δεν τραυματίζονται, η περίοδος ανθοφορίας ξεκινά νωρίτερα. Οι κηπουροί δεν έχουν καμία δυσκολία στην αποθήκευση του υλικού φύτευσης · ​​το αγοράζουν πολύ πριν από τη φύτευση. Τον Ιούλιο, δεν υπάρχουν απότομες πτώσεις στη θερμοκρασία, οι οποίες συμβαίνουν συχνά την άνοιξη και το φθινόπωρο, επομένως το δενδρύλλιο προστατεύεται από τον κρύο καιρό.

Το μειονέκτημα μιας φύτευσης τον Ιούλιο είναι ότι τα φυτά με ανοιχτό ριζικό σύστημα δεν είναι κατάλληλα γι 'αυτό. Αυτά τα κεράσια φυτεύονται στον κήπο την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι, τα φυτά με ανοιχτό ριζικό σύστημα αντιμετωπίζουν σοβαρό άγχος, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την απόδοση και την ποιότητα των φρούτων. Τα φυτά είναι συχνά άρρωστα, τα μούρα γίνονται ξινά, παραμορφώνονται.

Βέλτιστοι χρόνοι φύτευσης

Η ημέρα της φύτευσης δεν εξαρτάται τόσο από την ακριβή ημερομηνία όσο από τις κλιματολογικές συνθήκες, το φωτισμό, την υγρασία. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι συνιστούν τη φύτευση κερασιών το πρωί σε μια ήρεμη και ηλιόλουστη μέρα. Η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα είναι έως + 20 ° C, γι 'αυτό επιλέγουν την ώρα πριν από το μεσημεριανό γεύμα, ενώ ο ήλιος δεν ψήνει πολύ.

Προσοχή! Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, ευνοϊκοί μήνες για τη φύτευση καλλιεργειών είναι ο Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος. Ο Ιούλιος δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα.

Δεν πρέπει να υπάρχει βροχή, καθώς και χαλάζι και άλλες βροχοπτώσεις. Η κατάλληλη υγρασία αέρα είναι περίπου 75-80%. Προκειμένου το κεράσι να ριζώσει στον ιστότοπο μέχρι το φθινόπωρο, πολλοί κηπουροί το φυτεύουν στις αρχές Ιουλίου.

Κατάλληλες ποικιλίες

Κατά την επιλογή μιας ποικιλίας, δίνεται προσοχή στην απόδοση και τον χρόνο ωρίμανσης, την πρώιμη ωριμότητα και τις απαιτήσεις για ανάπτυξη, ανοσία σε ασθένειες και σκοπό. Μεταξύ των εγχώριων ποικιλιών για φύτευση τον Ιούλιο είναι κατάλληλες:

Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς
Κεράσι Radonezh
 1. Ραντόνεζ. Δέντρα χαμηλής ανάπτυξης με τοξωτά ελαιόδεντρα και σκούρα κόκκινα φρούτα με λεπτή επιδερμίδα. Ο πολτός είναι γλυκός και ξινός, κατάλληλος για επεξεργασία. Το Radonezh είναι ανθεκτικό σε μυκητιασικές ασθένειες.
 2. Νεράιδα. Η ποικιλία είναι καθολική στη χρήση, τα μούρα είναι ροζ, οβάλ στρογγυλά. Ο πολτός είναι ζουμερός και τρυφερός. Τα κεράσια καλλιεργούνται για πώληση και προσωπική κατανάλωση.
 3. Ουκρανός. Χειμερινή ανθεκτική ποικιλία ωρίμανσης. Το δέντρο είναι θάμνου τύπου, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στον ιστότοπο. Το δέρμα είναι λαμπερό, η σάρκα είναι σκούρο κόκκινο. Η γεύση είναι ζουμερή, γλυκιά, με ευχάριστη ξινή.

  Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς
  Οκα Ρουμπυ
 4. Oka ρουμπίνι. Η ποικιλία είναι μεσαία σεζόν, ανεπιτήδευτη στην καλλιέργεια. Ο πολτός είναι ζουμερός, η γεύση είναι ευχάριστη. Το Oka ruby ​​είναι ταχέως αναπτυσσόμενο, καθολικό στη χρήση.
 5. Νεολαία. Μια γόνιμη ποικιλία χειμώνα-ανθεκτική ποικιλία καλλιεργείται σε ολόκληρη τη Ρωσία. Τα φρούτα είναι στρογγυλά, σκούρα κόκκινα, το δέρμα είναι πυκνό. Η γεύση είναι αρωματική, γλυκιά και ξινή.

Επιλογή και προετοιμασία ενός ιστότοπου προορισμού

Το κεράσι είναι απαιτητικό στον τόπο καλλιέργειας, οπότε προετοιμάζεται εκ των προτέρων. Από τον Απρίλιο, η γη έχει σκαφτεί σε ένα φτυάρι μπαγιονέτ, καθαρίζεται από συντρίμμια και φύλλωμα του περασμένου έτους και αφαιρούνται τα ζιζάνια και άλλα υπολείμματα φυτών. Συνιστάται να ποτίζετε το χώμα με βραστό νερό μόλις το χιόνι λιώσει για να καταστρέψει τις προνύμφες και τα βακτήρια που αδρανοποιούνται σε αυτό.

Podzolic εδάφη που περιέχουν οργανικές και ανόργανες ουσίες είναι κατάλληλες για καλλιέργεια. Για να γίνει το έδαφος πιο εύφορο, σάπια κοπριά ή περιττώματα κοτόπουλου εισάγονται σε αυτό σε 2 μήνες με ρυθμό 8 kg ανά 1 m².

Το κεράσι δεν ανέχεται υπερβολικά υγρές εκτάσεις, εξαιτίας αυτού, το ριζικό σύστημα σαπίζει, η απόδοση μειώνεται. Δεν πρέπει να υπάρχουν υγρότοποι ή υπόγεια ύδατα κοντά στις φυτεύσεις. Η ιδανική επιλογή είναι ένα ηλιόλουστο, λοφώδες οικόπεδο που βρίσκεται κατά μήκος του φράχτη από το νοτιοανατολικό τμήμα του κήπου. Εάν το έδαφος είναι όξινο, προστίθενται 400 g ξηρού ασβέστη ανά 1 m². Το επίπεδο οξύτητας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 7 pH.

Επιλογή και προετοιμασία του υλικού φύτευσης

Οι κηπουροί επιλέγουν αυτο-ριζωμένα ή μοσχευμένα φυτά με 3-4 σκελετικές ρίζες... Τέτοια δείγματα αποδίδονται νωρίτερα και προσαρμόζονται καλύτερα στις συνθήκες ανάπτυξης. Το ύψος του δενδρυλλίου είναι περίπου 80 cm, είναι ετήσια και δύο χρόνια. Είναι σημαντικό να προσέχετε την εμφάνισή τους: το δενδρύλλιο δεν πρέπει να έχει ρωγμές, λεκέδες ή σημάδια φθοράς. Όλα αυτά δείχνουν ότι το φυτό είναι άρρωστο ή έχει υποστεί μηχανική καταπόνηση, για παράδειγμα, θραύση.

Μετά την αγορά, τα φύλλα αφαιρούνται από το δενδρύλλιο έτσι ώστε να μην αφυδατώνουν το φυτό. Οι ρίζες υγραίνονται σε ζεστό νερό και τυλίγονται σε ύφασμα ή πολυαιθυλένιο. Πριν από τη φύτευση, οι κύριες ρίζες κλαδεύονται σε υγιές ξύλο και βυθίζονται σε ένα μείγμα Extrasol. Αυξάνει την ανοσία του κερασιού στις βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες, επιταχύνει την ανάπτυξη των ριζών και των βλαστών και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Υβριδικό κεράσι-κεράσι Miracle κεράσι

Ταχέως ανθεκτική ποικιλία κερασιών "Tamaris"

Υψηλής απόδοσης πρώιμη ώριμη ποικιλία κερασιών "Malyshka"

Πώς να φυτέψετε σωστά τα κεράσια τον Ιούλιο

Η θερινή φύτευση δεν απαιτεί πολύ χρόνο αν το σκεφτείτε εκ των προτέρων και προετοιμάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό: ένα φτυάρι, ένα ξύλινο γόμφο για υποστήριξη, ένα δίχτυ στον κήπο, ένα κουβά με νερό. Οι συστάσεις των έμπειρων κηπουρών θα βοηθήσουν στη φύτευση και την καλλιέργεια κερασιών χωρίς προβλήματα.

Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς

Οδηγίες φύτευσης

Η προετοιμασία ξεκινά με το σκάψιμο μιας τρύπας φύτευσης πλάτους 80 cm και βάθους 60 cm. Η απόσταση μεταξύ των δέντρων των ποικιλιών χαμηλής ανάπτυξης πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 m, ψηλά - 5-6 m. Κατά κανόνα, τα κεράσια τοποθετούνται σε μεμονωμένες φυτεύσεις ή κατά μήκος δομών κήπου. Περαιτέρω οδηγίες φύτευσης:

 1. Ένα ξύλινο πάσσαλο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο του λάκκου - ένα στήριγμα για μια κερασιά.
 2. Η αγορασμένη γη χύνεται στον πυθμένα με στρώμα που δεν υπερβαίνει τα 10 cm.
 3. Αφαιρέστε το δενδρύλλιο από το διάλυμα ή το νερό.
 4. Τοποθετήστε το κολάρο ρίζας 4 cm πάνω από το έδαφος.
 5. Πασπαλίστε το δενδρύλλιο σε όλες τις πλευρές με χαλαρό χώμα.
 6. Μια κατάθλιψη γίνεται 15 εκατοστά από τη βάση και 2 κουβάδες νερό χύνονται σε αυτήν.
 7. Δέστε το κεράσι στη βάση με βαμβακερή κορδέλα.
 8. Ο κορμός καλύπτεται με ειδικό δίχτυ στον κήπο.

Δεν καταλαβαίνουν όλοι οι καλοκαιρινοί κάτοικοι πού βρίσκεται το κολάρο ρίζας Μερικοί πιστεύουν ότι είναι πάνω από τις ρίζες, άλλοι - στο σημείο του εμβολιασμού. Στην πραγματικότητα, το κολάρο ρίζας βρίσκεται κατά τη μετάβαση των ριζών στον κορμό. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θαφτεί βαθιά στο έδαφος, αυτό οδηγεί σε σήψη του φλοιού. Ως αποτέλεσμα, το δέντρο, αντί να εγκατασταθεί σε ένα νέο μέρος, θα αγωνιστεί για επιβίωση.

Φύτευση οστών

Ένας εύκολος τρόπος για να καλλιεργήσετε έναν καρποφόρο οπωρώνα είναι να χρησιμοποιήσετε σπόρους. Επιλέγονται από τα πιο νόστιμα και ζουμερά μούρα · οι λάκκοι από κεράσια που αγοράζονται από το κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι για αυτό. Το υλικό φύτευσης πλένεται και στεγνώνει στον ήλιο και στη συνέχεια τοποθετείται σε μια τρύπα βάθους 5 εκ. Θα αρχίσει να μεγαλώνει μόνο το φθινόπωρο, όταν ο δροσερός καιρός μπαίνει και τα οστά απολέγονται. Οι πρώτοι βλαστοί θα εμφανιστούν την άνοιξη. Όταν τα φυτά φτάνουν σε ύψος 30 cm, μεταμοσχεύονται σε μόνιμο μέρος.

Μερικοί κηπουροί φυτεύουν σπόρους σε γλάστρες μετά τη λίπανση του εδάφους με οργανικά ή ανόργανα λιπάσματα.Αναπτύσσονται στο σπίτι ή στη χώρα και μόνο τότε τοποθετούνται στον ιστότοπο.

Χαρακτηριστικά φύτευσης κερασιών με κλειστό ριζικό σύστημα

Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς

Όταν φυτεύετε κεράσια με κλειστό ριζικό σύστημα το καλοκαίρι, το δοχείο γυρίζει ανάποδα, κρατώντας ένα ανεστραμμένο σπορόφυτο στην παλάμη του χεριού σας μαζί με ένα κομμάτι γης. Υπάρχουν τρύπες στο κάτω μέρος του δοχείου που το καθιστούν εύκολο να αφαιρεθούν και να διαχωριστούν από το φυτό.

Προσοχή! Συνιστάται να αγοράσετε φυτά από αποδεδειγμένα φυτώρια κήπων. Κατά την αγορά, οι κηπουροί ανακαλύπτουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα κεράσια: το όνομα της ποικιλίας και την περίοδο ωρίμανσης, ειδικά την καλλιέργεια και τη φροντίδα. Δεν θα είναι περιττό να μελετήσουμε τις κριτικές άλλων κατοίκων του καλοκαιριού.

Το δενδρύλλιο προ-ποτίζεται έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Αυτό θα διατηρήσει την ακεραιότητα του ριζικού συστήματος και του εδάφους στο οποίο τα κεράσια είχαν μεγαλώσει προηγουμένως.

Παρακολούθηση

Η φροντίδα των φυτών αποτελείται από πότισμα και λίπανση, χαλάρωση και στρώση. Αν και είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, τα κεράσια ποτίζονται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Σε ένα νεαρό δέντρο, ξοδεύουν από 3 έως 6 λίτρα κουβάδες νερού, που είχαν προηγουμένως θερμανθεί στον ήλιο. Στις νότιες περιοχές με ξηρό αέρα, η ποσότητα υγρού αυξάνεται, σε βροχερές και συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες, μειώνεται. Πριν από τη διαδικασία, το χώμα χαλαρώνει: διατηρεί την υγρασία, το καθιστά αναπνεύσιμο και ελαφρύ. Η χαλάρωση είναι η πρόληψη της εμφάνισης ασθενειών και παρασίτων εντόμων.

Η πρώτη σίτιση των κερασιών πραγματοποιείται κατά την περίοδο ανθοφορίας... Χρησιμοποιείται μείγμα ορυκτών συστατικών: 5 g ουρίας και 10 g χλωριούχου καλίου αραιώνονται σε 5 λίτρα νερού. Η σύνθεση αζώτου-καλίου διεγείρει την ανάπτυξη των λουλουδιών, βελτιώνει τη γεύση και την εμπορευσιμότητα των φρούτων. Μετά από 2 εβδομάδες, χρησιμοποιείται οργανικό λίπασμα: ένα μείγμα από 10 λίτρα νερού, 2 λίτρα μουλεϊν και 500 γραμμάρια τέφρας ξύλου εφαρμόζονται κάτω από κάθε θάμνο. Μετά τη διαδικασία, το κεράσι χύνεται άφθονα με ζεστό νερό.

Το χώμα γύρω από τα κεράσια πρέπει πάντα να καλύπτεται με σάπια φύλλα. Τα τσιπ φλοιού και ξύλου είναι αποτελεσματικά στην εφαρμογή - δίνουν στα φυτά μια ελκυστική εμφάνιση, διατηρούν την υγρασία στο έδαφος, προστατεύουν τις ρίζες από την υπερθέρμανση και αναστέλλουν την ανάπτυξη ζιζανίων.

Είναι ενδιαφέρον:

Οι καλύτερες ποικιλίες κερασιών για την κεντρική Ρωσία

Οι πιο παραγωγικές και νόστιμες ποικιλίες κερασιών

Έμπειρες συμβουλές για την κηπουρική

Είναι δυνατόν να φυτέψετε κεράσια τον Ιούλιο και πώς να το κάνετε σωστά: οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς

Προκειμένου τα κεράσια να αποδίδουν με συνέπεια φρούτα με νόστιμα φρούτα, συνιστάται στους κηπουρούς να προσέχουν προληπτικές θεραπείες για ασθένειες και παράσιτα, κλάδεμα φυτών:

 1. Τα κεράσια κλαδεύονται από 2 ή 3 χρόνια μετά τη φύτευση. Στα νεαρά δέντρα, αφαιρούνται οι βλαστοί στον κορμό και οι λεπτοί μεμονωμένοι βλαστοί. Τα άρρωστα και τα κατεστραμμένα κλαδιά κόβονται με ένα κοφτερό κλαδέμα στον κήπο. Αυτό γίνεται πριν από την έναρξη της ενεργής ροής χυμού, γύρω στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, ανάλογα με την αναπτυσσόμενη περιοχή.
 2. Η προληπτική θεραπεία πραγματοποιείται κατά την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Για την προστασία από ψώρα, κοκοκύκωση, μαύρη σήψη, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ουρίας (1 κουταλιά της σούπας. L ανά κάδο νερού) ή ψεκάστε με το παρασκεύασμα "HOM". Ο ψεκασμός με σαπουνόνερο ή μείγμα Μπορντό βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης παρασίτων.

Για την προστασία από τρωκτικά το φθινόπωρο-χειμώνα, χρησιμοποιούνται πλαστικά δίχτυα. Δεν διαταράσσουν την κυκλοφορία του αέρα και προστατεύουν από ποντικούς, αρουραίους και λαγούς.

συμπέρασμα

Για τη φύτευση του Ιουλίου, επιλέγονται φυτά με κλειστό ριζικό σύστημα: προσαρμόζονται γρήγορα στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, σπάνια αρρωσταίνουν. Αγοράζουν υλικό φύτευσης σε φυτώρια, μελετούν εκ των προτέρων τις κατάλληλες ποικιλίες και τις απαιτήσεις τους. Η καλλιέργεια καλλιεργείται σε ηλιόλουστες περιοχές, μετά τη γονιμοποίησή τους με οργανική και ανόργανη λίπανση. Το δενδρύλλιο τοποθετείται σε μια τρύπα, πασπαλίζεται με γη και δένεται σε ένα στήριγμα. Στη συνέχεια ποτίζεται με χλιαρό νερό, τροφοδοτείται και ξεραίνεται.

1 ένα σχόλιο
 1. Άβαταρ
  Άννα

  Για πολλά χρόνια καλλιεργώ τον κήπο μου, δίνω μεγάλη προσοχή στη φροντίδα του, προκύπτουν πολλά προβλήματα, δεν καταλαβαίνω πάντα τι μπορεί να είναι αυτό ή αυτό το πρόβλημα, ένας γείτονας συμβούλεψε αυτό το λίπασμα http://azotfortis.by/catalog/fungitsid-azofos-1/ για την προστασία των δέντρων, το χρησιμοποίησα για κεράσια, βοήθησε πολύ, σημειώστε ότι είναι υπέροχο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια