Ποικιλία κολοκυθιών "Cavili" από Ολλανδούς κτηνοτρόφους: τι μπορεί να σας αρέσει και πώς να την καλλιεργήσετε σωστά

Το Zucchini είναι μια ανεπιτήδευτη καλλιέργεια κηπουρικής με λεπτή γεύση και υψηλή θρεπτική αξία. Πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι προτιμούν ποικιλίεςπου απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και δίνουν μια πλούσια συγκομιδή. Από αυτή την άποψη, το υβρίδιο Cavili f1 από Ολλανδούς κτηνοτρόφους έχει αποδειχθεί καλά.

Περιγραφή

Η σκουός Cavili σχηματίζει έναν συμπαγή θάμνο με όρθιο στέλεχος. Τα σγουρά φύλλα μεγαλώνουν σε μακρούς μίσχους. Η πλάκα των φύλλων είναι βαμμένη με χαρακτηριστικά λευκά σημεία. Τα λουλούδια είναι μεγάλα, πορτοκαλί. Φρούτα κανονικού κυλινδρικού σχήματος με πολύπλευρη επιφάνεια και απαλό ανοιχτό πράσινο δέρμα.

Υβριδικό F1

Ποικιλία Cavili zucchini από Ολλανδούς κτηνοτρόφους: τι μπορεί να σας αρέσει και πώς να την καλλιεργήσετε σωστά

Το υβριδικό Cavili f1 πήρε τα καλύτερα χαρακτηριστικά των γονικών ποικιλιών. Ανήκει σε αυτο-επικονιασμένες καλλιέργειες. Αρσενικά άνθη σχηματίζονται στο θάμνο, αλλά δεν παίζουν φυσιολογικό ρόλο. Οι καρποί εμφανίζονται μόνοι τους, ακόμη και σε περιόδους βροχών όταν οι μέλισσες δεν πετούν.

Η απόδοση στους θάμνους είναι σταθερή, όλα τα φρούτα έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα. Το κύριο πλεονέκτημα του υβριδίου Cavili f1 είναι η υψηλή ανοσία του σε μυκητιασικές ασθένειες.

Προέλευση και ανάπτυξη

Υβρίδιο Cavili ολλανδικής προέλευσης. Το Zucchini εγκρίθηκε για καλλιέργεια σε όλη τη Ρωσία το 2002 και περιλαμβάνεται στο Κρατικό Μητρώο.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Οι κηπουροί εκτιμούν ιδιαίτερα τα κολοκύθια Cavili f1 για πολλά πλεονεκτήματα:

Οι έμπειροι αγρότες επιλέγουν υβριδικά φυτά για εμπορική παραγωγή.

Σε μια σημείωση! 2-3 θάμνοι σκουός Kavili f1 καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μιας οικογένειας 4-5 ατόμων για τη σεζόν και για προετοιμασίες για το χειμώνα.

Χαρακτηριστικά φρούτων, απόδοση

Οι καρποί του υβριδίου είναι ομοιόμορφοι, με το ίδιο σχήμα, με λεπτό δέρμα. Το μήκος κατά την ωρίμανση της αγοράς φτάνει τα 18-20 cm, βάρος 300-400 g. Ο πολτός είναι πυκνός, ζουμερός, λεπτός στη γεύση. Τα πρώτα κολοκύθια συγκομίζονται 35-40 ημέρες μετά τη βλάστηση, 7-10 ημέρες μετά το σχηματισμό των ωοθηκών.

Η αναμενόμενη απόδοση ανά θάμνο, σύμφωνα με τους κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας, είναι 4-5 κιλά. Τα φρούτα ανέχονται τη μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις.

Πώς να μεγαλώσω

Κολοκύθι - ανεπιτήδευτη κουλτούρα, η φροντίδα είναι απλή, αλλά υπάρχουν ορισμένα μυστικά.

Φύτευση με σπόρους ή φυτά

Ποικιλία Cavili zucchini από Ολλανδούς κτηνοτρόφους: τι μπορεί να σας αρέσει και πώς να την καλλιεργήσετε σωστά

Είναι αδύνατο να ληφθούν υψηλής ποιότητας υβριδικοί σπόροι με τη διατήρηση όλων των χαρακτηριστικών στο σπίτι, επομένως, το υλικό φύτευσης αγοράζεται σε ένα κατάστημα. Τα κολοκύθια καλλιεργούνται σε μεθόδους δενδρυλλίων και σποροφύτων από σπόρους.

Τα κολοκυθάκια αναπτύσσονται σε καλά φωτισμένες περιοχές με υψηλής ποιότητας σύνθεση εδάφους.

Πριν από τη φύτευση το φθινόπωρο, το έδαφος φέρεται στην επιθυμητή κατάσταση:

 • τύρφη, λίπασμα, υπερφωσφορικά εφαρμόζονται σε πήλινα εδάφη και αργίλους.
 • σε αμμώδεις περιοχές - τύρφη, τέφρα ξύλου, ορυκτά λιπάσματα ·
 • Τα τύρφη χαλαρώνουν με άμμο, πριονίδι, κομμάτια ξύλου, κομπόστ.

Οι σπόροι φυτεύονται μετά τη θέρμανση του εδάφους στους +12 ° C. Οι οπές τοποθετούνται σε απόσταση 70-80 cm μεταξύ τους, η συνιστώμενη απόσταση σειράς είναι 1,5 μ. Το βέλτιστο βάθος της τρύπας είναι 5 cm, 1-2 σπόροι φυτεύονται σε κάθε ένα. Κατά την περίοδο των παγετών επιστροφής, τα φυτά καλύπτονται με ένα κομμένο πλαστικό μπουκάλι.

Σε μια σημείωση! Οι σπόροι του υβριδίου Cavili διακρίνονται από την καλή βλάστηση, δεν χρειάζεται να εμποτιστούν πριν από τη φύτευση.Το υλικό σπόρου πωλείται ήδη επεξεργασμένο με τη θρεπτική σύνθεση.

Τα φυτά κολοκυθάκια φυτεύονται στο θερμοκήπιο σε μεμονωμένες τύρφης σε ηλικία 10-12 ημερών. Τα σπορόφυτα φυτεύονται την πρώτη ή τη δεύτερη δεκαετία του Μαρτίου. Με την εμφάνιση των πρώτων λουλουδιών, η ταινία ανοίγει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά καλύπτεται ξανά τη νύχτα.

Φροντίδα

Η φροντίδα των κολοκυθιών Kavili είναι στάνταρ. Το ριζικό σύστημα του θάμνου είναι στην επιφάνεια, επομένως η χαλάρωση πραγματοποιείται σε βάθος 5 cm στην περιοχή του θάμνου και 15 cm στους διαδρόμους. Τα ζιζάνια αφαιρούνται όπως απαιτείται.

Σε μια σημείωση! Στην περίοδο που εμφανίζονται 4-5 φύλλα, τα κολοκύθια είναι ελαφρώς φτυάρι. Αυτό επιτρέπει στο ριζικό σύστημα να μεγαλώσει ισχυρότερα.

Το υβρίδιο δεν είναι επιλεκτικό για την υγρασία. Πριν εμφανιστούν οι πρώτοι μπουμπούκια, αρκεί το βραδινό πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Στη φάση της ενεργού ωρίμανσης των φρούτων, οι θάμνοι ποτίζονται 2 φορές την εβδομάδα. Τα φύλλα της σκουός είναι πυκνά και μεγάλα, αφού το πότισμα τα φυτά δεν χρειάζονται στρώμα. Τα κολοκυθάκια δεν ανέχονται το ψέκασμα, το νερό χύνεται κάτω από τη ρίζα... Η υπερβολική υγρασία στα φύλλα μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μυκητιασικών ασθενειών.

Το υβρίδιο ταξινομείται ως πρόωρη ωρίμανση, επομένως η λίπανση με ανόργανα λιπάσματα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Η υπερβολική εφαρμογή σύνθετων ορυκτών λιπασμάτων θα οδηγήσει στη συσσώρευση νιτρικών αλάτων στους καρπούς. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, 1 κορυφαίο ντύσιμο θα είναι αρκετό κατά την περίοδο της εκκόλαψης.

Λίπασμα κολοκυθάκια ως εξής:

 • μια ρηχή αυλάκωση κόβεται γύρω από το κύριο στέλεχος.
 • 0,5 l mullein και 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. το νιτροφωσφορικό αραιώνεται σε 10 λίτρα νερού.
 • ανακατεύουμε και επιμένουμε για 10 λεπτά, ρίχνουμε κάτω από τη ρίζα, ανακατεύουμε μέσα.

Τα κολοκύθια μεγαλώνουν στο ανοιχτό πεδίο, υπόκειται σε εναλλαγή καλλιεργειών, μην ταΐζετε.

Χαρακτηριστικά καλλιέργειας και πιθανές δυσκολίες

Ποικιλία Cavili zucchini από Ολλανδούς κτηνοτρόφους: τι μπορεί να σας αρέσει και πώς να την καλλιεργήσετε σωστά

Τα κολοκύθια φυτεύονται σε ανοιχτά κρεβάτια χωρίς σκίαση σε μέρος όπου τα φυτά κολοκύθας δεν αναπτύχθηκαν τον προηγούμενο χρόνο. Τα κολοκυθάκια μεγαλώνουν καλύτερα μετά από σταυρούς, κρεμμύδια και πατάτες.

Το έδαφος για φύτευση προετοιμάζεται το φθινόπωρο - σκάβουν και εφαρμόζουν οργανικά λιπάσματα. Την άνοιξη, τα κρεβάτια είναι ισοπεδωμένα και οι σπόροι σπέρνονται.

Οι θάμνοι ποτίζονται με εξαιρετικά ζεστό νερό νωρίς το πρωί ή το ηλιοβασίλεμα.

Όταν η απόδοση μειώνεται, τα πρώτα 2-3 μεγάλα φύλλα αφαιρούνται για να διεγείρουν τη ροή των θρεπτικών συστατικών στους καρπούς.

Ασθένειες και παράσιτα

Το υβρίδιο Cavili είναι άνοσο σε ωίδιο. Αλλά η μόλυνση με άλλες ασθένειες είναι δυνατή:

 1. Ανθρακινόζη κολοκυθιών - σχηματίζει καφέ-κίτρινο κηλίδες στα φύλλα και τους μίσχους, οδηγεί σε φθορά των φρούτων. Η ασθένεια επιτίθεται κατά τη διάρκεια καυτών, υγρών περιόδων. Η μέθοδος αγώνα είναι να αφαιρεθεί το προσβεβλημένο φύλλο, ψεκασμός με παρασκευάσματα EM.
 2. Ρίζα σήψη - επηρεάζονται οι θάμνοι που αναπτύσσονται στο θερμοκήπιο. Η αιτία της νόσου είναι η υπερβολική κατανάλωση οργανικής ύλης και η υψηλή υγρασία. Η προσθήκη 1 φλιτζανιού τέφρας ξύλου ανά 1 m2 στο έδαφος διορθώνει την κατάσταση.
 3. Ψηφιδωτό αγγουριού - οι αιτιολογικοί παράγοντες του ιού ξεχειλίζουν στο ανοιχτό πεδίο. Τα φύλλα καλύπτονται με κίτρινες κηλίδες και μπούκλες, ο θάμνος πεθαίνει. Οι αφίδες και τα μυρμήγκια φέρουν την ασθένεια. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ο προσβεβλημένος θάμνος. Τα υγιή φυτά ψεκάζονται για να σκοτώσουν τις αφίδες.

Για την καταπολέμηση των αφιδών, χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα - "Aktara", "Aktellik". Όταν εμφανίζεται ένα άκαρι αράχνης, τα φυτά ψεκάζονται με έγχυση κρεμμυδιού με την προσθήκη κόκκινου πιπεριού και σαπουνιού πλυντηρίου.

Συγκομιδή και εφαρμογή της καλλιέργειας

Η σάρκα των κολοκυθιών είναι ζουμερή, ανοιχτό πράσινο χρώμα. Τα υπερβολικά φρούτα δεν χάνουν τη γεύση τους, αλλά είναι καλύτερα να συγκομίζετε την καλλιέργεια εγκαίρως. Τα ώριμα φρούτα στους θάμνους αναστέλλουν το σχηματισμό νέας ωοθήκης και μειώνουν την απόδοση.

Τα υβριδικά φρούτα είναι κατάλληλα για γενική χρήση... Είναι τηγανητά, μαγειρεμένα, κονσερβοποίηση... Εάν συλλέξετε φρούτα με στέλεχος μήκους 2-3 cm, τα κολοκύθια αποθηκεύονται σε κελάρι ή ψυγείο για 3-4 εβδομάδες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Ποικιλία Cavili zucchini από Ολλανδούς κτηνοτρόφους: τι μπορεί να σας αρέσει και πώς να την καλλιεργήσετε σωστά

Οι κηπουροί προτιμούν τα κολοκύθια Kavili για διάφορους αντικειμενικούς λόγους:

 • συμπαγής θάμνος;
 • εξαιρετικά πρώιμη ωριμότητα
 • ωραία γεύση;
 • αντοχή σε ωίδιο
 • μακροπρόθεσμα καρποφορία?
 • αντοχή στην ξηρασία
 • ικανότητα αυτο-γονιμοποίησης.

Το υβρίδιο Cavili F1 έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - είναι απαραίτητο να αγοράζετε νέο σπόρο κάθε χρόνο.

Κριτικές αγροτών

Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι μιλούν γενικά θετικά για αυτόν τον πολιτισμό.

Ivan, 39 ετών, Taganrog: «Η παμπ του Καβίλη ανακαλύφθηκε πριν από 5 χρόνια. Μεγαλώνω σε ένα θερμοκήπιο προς πώληση περίπου 20 θάμνους ετησίως. Ωριμάζουν νωρίς, η φροντίδα είναι ελάχιστη, δεν χρειάζονται πραγματικά πότισμα. Η παρουσίαση είναι αξιοπρεπής, παίρνω πάντα μια φωτογραφία ενός θάμνου για διαφήμιση. Δύο συσκευασίες σπόρων καλύπτουν πλήρως το κόστος συντήρησης της ντάκα κατά τη διάρκεια του έτους. "

Μαρίνα, 29 ετών, Περιφέρεια Μόσχας: «Αγοράζω υβριδικούς σπόρους την άνοιξη με τον γείτονά μου στη χώρα. Μια τσάντα είναι αρκετή για δύο άτομα. Οι θάμνοι μεγαλώνουν όμορφα, τα φύλλα είναι σαρκώδη και ανώμαλα. Δεν καίγεται στον ήλιο, δεν εξασθενίζει. Οι καρποί είναι νόστιμοι, ζουμεροί, τρυφεροί, καλοί για χαβιάρι. "

Petr Matveyevich, 62 ετών, Oryol: «Φύτεψα τα κολοκυθάκια Kavili τον Μάρτιο με πλαστικό περιτύλιγμα σε τύρφη. Στις αρχές Μαΐου, τρώμε ήδη τα δικά μας φρούτα χωρίς νιτρικά άλατα. Λιπαίνω αποκλειστικά με σάπια κοπριά, χωρίς χημικά. Τα κολοκύθια είναι ομοιόμορφα, όχι στριμμένα, το δέρμα είναι μαλακό, λεπτό. Για 3 χρόνια καλλιέργειας, δεν ήταν ποτέ άρρωστοι. "

συμπέρασμα

Το Zucchini Kavili f1 δίνει καλή συγκομιδή με ελάχιστη συντήρηση, διακρίνεται από τη γεύση του, επικονιάζει ανεξάρτητα. Το μόνο καθήκον του καλοκαιρινού κατοίκου όταν καλλιεργεί ένα υβρίδιο είναι να προετοιμάσει προσεκτικά το έδαφος το φθινόπωρο και να προετοιμαστεί για μακροχρόνια καρποφορία.

2 σχόλιο
 1. Άβαταρ
  Πομπινπουρίνη

  Μια εξαιρετικά ανεπιτυχής και ανεπιθύμητα προωθημένη ποικιλία. Το φύτεψα από 4 συσκευαστές σπόρων σε διαφορετικά χρόνια. Έχασε χρήματα και χώρο. Δεν μπορώ να πω τίποτα θετικό. Τα εργοστασιακά δοκιμασμένα φυτά μας με 3-4 θάμνους δίνουν εξαιρετικές αποδόσεις και είναι υπέροχα από την άποψη της ποιότητας (και το πιο σημαντικό, της γεύσης). Ποτέ ξανά δεν θα ξοδέψω χρήματα στο Καβίλι! Δεν αποθηκεύονται καλά, η γεύση είναι μέτρια .. Εκτός από τα κενά ... Επιπλέον, είναι ιδιότροπα ταυτόχρονα. Τώρα είναι κρύα, τότε είναι ζεστά. Αυτό το λουλούδι σάπιε, τότε δεν ήταν δεμένο, κ.λπ. Ταυτόχρονα, η τιμή είναι απαγορευτική για τους σπόρους αυτού του υβριδικού - 50 ρούβλια 5 (τεμάχια). Δεν ξέρω τι έχουν τροποποιήσει οι Ολλανδοί, ίσως πρόσθεσαν γονίδια μεδουσών)).

 2. Άβαταρ
  Σβετλάνα

  Φύτεψε το Cavili το 2020 και είναι απογοητευμένος. Τα κολοκύθια απλά δεν χειροτερεύουν - μεγαλώνει άσχημα, τα άνθη είναι κυρίως αρσενικά, οι ωοθήκες σαπίζουν, πέφτουν. Τα κολοκύθια έχουν υδάτινη και ξινή γεύση. Δεν συμβουλεύω κανέναν.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια