Γη για καλλιέργεια λεμονιού στο σπίτι

Οι λάτρεις των φυτών φυτεύουν λεμονιές όχι στον κήπο, αλλά στο σπίτι - σε μια γλάστρα. Τέτοιες καταστάσεις είναι πιο κατάλληλες από άλλες για ένα ιδιότροπο εξωτικό δέντρο, επειδή είναι ευκολότερο να του παρέχεται σωστή φροντίδα στο σπίτι. Μία από τις προϋποθέσεις για την ομορφιά και την υγεία ενός φυτού είναι ένα ισορροπημένο και θρεπτικό έδαφος. Ποιο πρέπει να είναι το έδαφος για λεμόνι στο σπίτι και πώς να το προετοιμάσετε, θα εξετάσουμε στο άρθρο.

Τι χώμα χρειάζεται για λεμόνι εσωτερικού χώρου

Για την καλλιέργεια λεμονιού εσωτερικού χώρου, επιλέξτε ένα αναπνεύσιμο και ελαφρύ χώμα. Το βέλτιστο επίπεδο οξύτητας είναι 5,5-7 pH, πολύ όξινο χώμα οδηγεί σε ασθένειες και θάνατο του φυτού.

Δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλα κομμάτια γης στο έδαφος. Αυτό εμποδίζει το ριζικό σύστημα να απορροφά θρεπτικά συστατικά, γεγονός που οδηγεί σε ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν φύλλα, κλαδιά και άλλα ξένα σώματα στο έδαφος.Γη για καλλιέργεια λεμονιού στο σπίτι

Ένα μείγμα εδάφους παρασκευάζεται από διάφορα συστατικά. Μια κατάλληλη επιλογή είναι η σύνθεση του κήπου και του φυλλώδους εδάφους. Είναι ελαφρύ και θρεπτικό, αναπνέει και διαπερατό από υγρασία.

Συνιστάται να παίρνετε εύθραυστο έδαφος στον κήπο, να το απολυμαίνετε πριν από τη χρήση για να απαλλαγείτε από βακτήρια και έντομα. Η γη καλλιεργείται το καλοκαίρι, κόβει το στρώμα και κοσκινίζει μέσω ενός λεπτού κόσκινου.

Το φυλλώδες έδαφος είναι ένας χούμος πεσμένων φύλλων. Για να προετοιμάσουν ένα τέτοιο έδαφος για λεμόνι, οι κάτοικοι του καλοκαιριού τσουγκρίζουν όλα τα πεσμένα φύλλα σε έναν σωρό, ο οποίος ποτίζεται με ζεστό νερό και πολτό. Για να μειώσετε την οξύτητα, προσθέστε 500 g ασβέστη. Το έδαφος είναι χαλαρό, ελαφρύ και θρεπτικό.

Προσοχή! Για να αυξηθεί η διαπερατότητα αέρα της γης, προστίθεται εκλεπτυσμένη άμμος του ποταμού. Παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων και των βακτηρίων που οδηγούν στη σήψη των ριζών στο εσωτερικό λεμόνι. Επιπλέον, η άμμος διατηρεί τη θερμότητα και την υγρασία.

Κάνοντας λεμόνι γη στο σπίτι

Είναι καλύτερα να φυτέψετε λεμόνι σε προετοιμασμένο έδαφος. Για αυτό, οι καλοκαιρινοί κάτοικοι αποκτούν τα απαραίτητα συστατικά και εξοπλισμό, μελετούν την τεχνολογία της προετοιμασίας του εδάφους.

Ας μελετήσουμε περαιτέρω τι είδους γη χρειάζεται για ένα λεμόνι.

Απαιτούμενα συστατικά

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την παραγωγή εδάφους για λεμόνι εσωτερικού χώρου. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι ένα μείγμα από κήπο, χλοοτάπητα, φυλλώδη εδάφη με την προσθήκη ξυλάνθρακα και κοπριάς. Επίσης, το θρεπτικό χώμα λαμβάνεται από ένα μείγμα χώματος και φυλλώδους εδάφους με την προσθήκη τύρφης.

Δηλαδή, σχεδόν όλες οι τεχνολογίες περιέχουν τα ακόλουθα συστατικά:

 • γη στον κήπο;
 • σεντόνι;
 • χλοοτάπητας;
 • τύρφη;
 • μαυρόχωμα;
 • άμμος του ποταμού;
 • ξυλάνθρακας.

Για την προετοιμασία γης για λεμόνι εσωτερικού χώρου, χρησιμοποιούνται επίσης τεχνητά συστατικά:

 1. Βερμικουλίτης. Εξωτερικά παρόμοιο με ξύλο, φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές. Απορροφά περίσσεια νερού και μπορεί να αντικαταστήσει την άμμο του ποταμού. Περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και πυρίτιο.
 2. Δολομίτης λίθος. Είναι χρήσιμο όχι μόνο για λεμόνι, αλλά και για όλα τα εσπεριδοειδή. Περιέχει ασβέστιο και μαγγάνιο, διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο οξύτητας του εδάφους και αποτρέπει τη σήψη των ριζών.

Θεμελιώδεις κανόνες

Όταν χρησιμοποιείτε χώμα στον κήπο, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρίζες, έντομα, γρασίδι σε αυτό. Εάν είναι, το έδαφος είναι προ-καθαρισμένο και πρέπει να κοσκινιστεί μέσω κόσκινου.

Εάν χρησιμοποιείται φυλλώδες χώμα, είναι προτιμότερο να το πάρετε κάτω από τα φρύδια. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε ένα στρώμα 5 cm και κοσκινίστε για να απαλλαγείτε από μεγάλα σωματίδια. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση γης κάτω από κωνοφόρα δέντρα.Έχει υψηλό επίπεδο οξύτητας και περιέχει ουσίες επιβλαβείς για το λεμόνι εσωτερικού χώρου.

Εάν η συνταγή περιέχει κάρβουνο, χρησιμοποιείται σημύδα. Συνθλίβεται σε σκόνη, με αυτή τη μορφή απορροφάται πιο γρήγορα. Κατά το μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά αναμιγνύονται καλά μεταξύ τους και ότι δεν περιέχουν ξένα εγκλείσματα.

Είναι ενδιαφέρον:

Γιατί το λεμόνι δεν ανθίζει και τι πρέπει να κάνετε για να το διορθώσετε

Οδηγίες για τη φροντίδα του λεμονιού Pavlovsk στο σπίτι

Χρησιμοποιούμε νόστιμα και υγιή λεμόνια για σωστή απώλεια βάρους

Βήμα προς βήμα οδηγίες

Το σπιτικό εσωτερικό λεμόνι είναι καλύτερο από αυτό που αγοράζεται από το κατάστημα.

Τεχνολογία προετοιμασίας υποστρώματος:

 1. Ανακατέψτε σε ίσα μέρη χλοοτάπητα, φύλλα, τύρφη.
 2. Προσθέστε καλά πλυμένη άμμο ποταμού στο ποσοστό του 10% της συνολικής μάζας.
 3. Ανακατέψτε καλά τα πάντα.
 4. Προσθέστε 40 g κοκκοποιημένου υπερφωσφορικού σε 1 λίτρο του τελικού μίγματος.
 5. Βράστε το μείγμα στον ατμό για 2 ώρες σε θερμοκρασία + 90 ° C, κρυώστε.

Ο ατμός καταστρέφει τις προνύμφες και τα παθογόνα εντόμων ασθένειες... Ωστόσο, μαζί με αυτές, μερικές από τις χρήσιμες ουσίες εξαφανίζονται, η μικροχλωρίδα του υποστρώματος επιδεινώνεται. Για να αποφευχθεί αυτό, μόνο η γη (φύλλα, κήπος, χλοοτάπητα) είναι ατμού και τα υπόλοιπα μέρη (τύρφη, άμμος) προστίθενται στο τέλος.

Γη για καλλιέργεια λεμονιού στο σπίτι

Λίπανση και φροντίδα εδάφους για σπιτικό λεμόνι

Το εσωτερικό λεμόνι δεν πρέπει να είναι στεγνό, διαφορετικά το φυτό θα ρίξει τα φύλλα του και θα πεθάνει. Για άρδευση, χρησιμοποιείται το αποψυγμένο ποτάμι ή το νερό της βροχής. Σε μια ακραία περίπτωση, μια βρύση, που θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, είναι κατάλληλη.

Πότισμα λεμονιού σε ολόκληρο το στρώμα της γης, κατανέμοντας ομοιόμορφα την υγρασία. Το καλοκαίρι, το λεμόνι υγραίνεται 3 φορές την εβδομάδα, το χειμώνα - 1 φορά. Επίσης, η ποσότητα του ποτίσματος εξαρτάται από το πού βρίσκεται το φυτό. Για παράδειγμα, εάν έχετε μπαταρία, βρέξτε το χώμα πιο συχνά.

Το λεμόνι αντιδρά καλά στις ζωοτροφές ορυκτών υγρών. Έφεραν σε 3 χρόνια μετά προσγείωση, χρησιμοποιήστε υπερφωσφορικό ή νιτρικό αμμώνιο. Επίσης, το φυτό λατρεύει τα σύνθετα λιπάσματα, για παράδειγμα το "Kemiru" ή ένα μείγμα εσπεριδοειδών. Διακρίνονται από μια ισορροπημένη σύνθεση. Τα λιπάσματα εφαρμόζονται μία φορά κάθε 1,5 μήνες.

Προσοχή! Για την προστασία του λεμονιού από ασθένειες και παράσιτα, το έδαφος ποτίζεται με σαπουνόνερο. 100 γραμμάρια τριμμένου σαπουνιού χύνονται σε 1 λίτρο νερού και φέρονται κάτω από τον θάμνο.

Γη για καλλιέργεια λεμονιού στο σπίτι

συμπέρασμα

Πριν φυτέψετε ένα λεμόνι στο σπίτι, συνιστάται να μελετήσετε τι είδους γη αγαπά. Κατά κανόνα, είναι ένα μείγμα κήπων, φύλλων και χλοοτάπητα με την προσθήκη άμμου, ξυλάνθρακα και βερμικουλίτη.

Το μείγμα του εδάφους θα πρέπει να είναι θρεπτικό και ελαφρύ, χωρίς μεγάλες σβώλους από γη, γρασίδι, ρίζες. Τα συστατικά αναμιγνύονται και βράζονται στον ατμό στο φούρνο για να σκοτώσουν επικίνδυνα μικρόβια και προνύμφες. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, το λεμόνι ποτίζεται τακτικά και τροφοδοτείται με ανόργανα υγρά λιπάσματα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια