Πώς να ταΐσετε σωστά τα φραγκοστάφυλα και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη

Για σταθερή καρποφορία και ανάπτυξη, οι θάμνοι σταφίδας και φραγκοστάφυλου χρειάζονται τροφοδοσία θρεπτικών ουσιών. Τα φυτά λαμβάνουν τις κύριες βιταμίνες και μέταλλα από το έδαφος - γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να γονιμοποιήσετε το έδαφος κατά τη φύτευση, να το ελέγξετε για οξύτητα.

Οι κηπουροί δεν ξεχνούν τα λιπάσματα και κατά τη διαδικασία καλλιέργειας μούρων - 2-3 φορές το καλοκαίρι τρέφονται με θάμνους με μεθόδους ρίζας και φυλλώματος. Οι θρεπτικές σκόνες και τα μείγματα επιταχύνουν την ωρίμανση των φρούτων, καθιστώντας τα πιο ζουμερά και πιο γλυκά. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να γονιμοποιήσουμε τις σταφίδες και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Τύποι επιδέσμων για φραγκοστάφυλα και φραγκοστάφυλα

Πώς να ταΐσετε σωστά τα φραγκοστάφυλα και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επιδέσμων. Η πρώτη ταξινόμηση περιλαμβάνει ρίζα και φυλλώματα. Τα πρώτα φέρονται στο έδαφος, κάτω από τις ρίζες ή στον κύκλο του φυτού κοντά στο στέλεχος. Στοχεύουν στην ανάπτυξη θάμνων και φρούτων, στηρίζουν την ωρίμανση των σταφίδων και των φραγκοστάφυλων. Το δεύτερο περιλαμβάνει τον ψεκασμό και τη θεραπεία με προληπτικούς και προστατευτικούς παράγοντες, σκοπός τους είναι να αποτρέψουν την εμφάνιση ασθενειών και παρασίτων.

Σύμφωνα με τη σύνθεση, διακρίνονται οργανικά, ανόργανα, σύνθετα και οργανομεταλλικά λιπάσματα:

  • Η πρώτη ομάδα περιέχει οργανικές ενώσεις (κομπόστ, χούμους, τέφρα).
  • ορυκτά - ιχνοστοιχεία (για παράδειγμα, άζωτο, κάλιο, φώσφορος) ·
  • το σύμπλεγμα συνδυάζει οργανικά και ανόργανα συστατικά.
  • οι οργανομεταλλικές ζωοτροφές βασίζονται σε χουμικά οξέα που έχουν υποστεί επεξεργασία με ανόργανες ενώσεις (για παράδειγμα, νάτριο ή αμμώνιο).
  • λιπάσματα μικροθρεπτικών συστατικών - περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό (χαλκός, μαγγάνιο, ιώδιο).

Προσοχή! Υπάρχουν έτοιμες σάλτσες και μείγματα που παρασκευάζονται με το χέρι. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τις αναλογίες. Η περίσσεια ορυκτών και οργανικών ουσιών είναι τόσο επικίνδυνη όσο η ανεπάρκεια.

Κορυφαία σάλτσα σταφίδας και φραγκοστάφυλου την άνοιξη για καλή συγκομιδή

Πώς να ταΐσετε σωστά τα φραγκοστάφυλα και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη

Τον Μάρτιο, τα φραγκοστάφυλα και οι σταφίδες προτιμούν λιπάσματα αζώτου. Τονώνουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της πράσινης μάζας, βοηθούν τους θάμνους να ανακάμψουν και να αποκτήσουν δύναμη μετά το χειμώνα. Με την έλλειψη αζώτου, τα μούρα αναπτύσσονται άσχημα, τα φύλλα πεθαίνουν γρήγορα και πέφτουν. Οι νέοι θάμνοι γονιμοποιούνται με ουρία - 40 ml για κάθε φυτό.

Από το τέταρτο έτος, η ποσότητα μειώνεται στα 25 ml ανά θάμνο. Στις βόρειες περιοχές της χώρας, οι θάμνοι γονιμοποιούνται στις αρχές Απριλίου, καθώς η άνοιξη έρχεται αργότερα. Χρησιμοποιείται έγχυση περιττωμάτων πουλιών ή πολτού. Για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα, προστίθεται τέφρα ξύλου στο υγρό μείγμα.

Τον Μάιο, συνιστάται η γονιμοποίηση φυτεύσεων με λιπάσματα με σύνθετα ορυκτά. Για να προετοιμάσετε το μείγμα, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας. νιτρικό αμμώνιο, 3 κουταλιές της σούπας. υπερφωσφορικό, 1,5 κουταλιά της σούπας. χλωριούχο κάλιο. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται και γεμίζονται με 10 λίτρα καθαρού νερού. Η παρασκευασμένη λύση είναι αρκετή για 2 θάμνους. Το λίπασμα εφαρμόζεται στο αυλάκι που σκάβεται κοντά στο εργοστάσιο.

Συχνά στο τέλος της άνοιξης, τα φύλλα σταφίδας και φραγκοστάφυλου γίνονται κίτρινα, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη βορίου. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κηπουροί ψεκάζουν τους θάμνους με βορικό οξύ. Το διάλυμα θα απαιτήσει 10 λίτρα νερού 5 και ml οξέος. Για να γίνει τα μούρα μεγαλώνουν και πιο γλυκά, το φυτό επεξεργάζεται με ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Αυτό γίνεται στην αρχή της ανθοφορίας.

Γονιμοποίηση το καλοκαίρι κατά την καρποφορία

Καλοκαιρινές σταφίδες και φραγκοστάφυλλο γονιμοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου, όταν τα μούρα αρχίσουν να ωριμάζουν. Μέχρι τις 10 Ιουνίου, εφαρμόζεται ορυκτό λίπασμα που δεν περιέχει άζωτο.Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι χρησιμοποιούν υγραμικό κάλιο ή νιτρικό ασβέστιο - χάρη σε αυτούς, τα μούρα μεγαλώνουν ζουμερά και γλυκά, έχουν μεγάλο μέγεθος.

Για την ενίσχυση του ριζικού συστήματος του φυτού, στην πρώτη τροφοδοσία προστίθενται ένα μείγμα 30 g ουρίας, 20 g θειικού χαλκού, 2 g υπερμαγγανικού καλίου. Τα συστατικά αναμιγνύονται και αραιώνονται με 10 λίτρα νερού. Οι θάμνοι ψεκάζονται σε συννεφιασμένο, ήρεμο ή ξηρό καιρό. Δεν συνιστάται η επεξεργασία τους εάν ο λαμπερός ήλιος λάμπει - το ηλιακό έγκαυμα θα παραμείνει στα φύλλα.

Πώς να ταΐσετε σωστά τα φραγκοστάφυλα και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη

Μετά από 3 εβδομάδες, όταν τα μούρα είναι ήδη ώριμα, συνιστάται να ταΐζετε με φλούδες πατάτας. Τα κατάλοιπά τους ξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. Το προκύπτον μείγμα αραιώνεται σε νερό και ψεκάζεται με θάμνους. Η σκόνη από φλούδες πατάτας προστατεύει από τις κοινές ασθένειες των καλλιεργειών - σκουριά, ωίδιο, ανθρακόζη, γκρίζα σήψη, και επίσης αποτρέπει την εμφάνιση παρασίτων - γογγύλια, αφίδες, πριονίδια.

Προσοχή! Ένας αποτελεσματικός και οικονομικός επίδεσμος για φραγκοστάφυλα και φραγκοστάφυλα κατά την καρποφορία είναι η τέφρα ξύλου. Κάτω από κάθε θάμνο, 100 g λιπάσματος εφαρμόζονται, ταυτόχρονα χαλαρώνεται το έδαφος, μετά το οποίο ποτίζεται άφθονα με καθιερωμένο νερό. Η τέφρα αντισταθμίζει την ανεπάρκεια ορυκτών, ενισχύει το ριζικό σύστημα.

Πώς να ταΐσετε τους φραγμούς σταφίδας και φραγκοστάφυλου το φθινόπωρο

Για την φθινοπωρινή σίτιση φραγκοστάφυλου, χρησιμοποιείται χλωριούχο κάλιο. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, 15-30 g του φαρμάκου εφαρμόζονται κάτω από κάθε θάμνο (όσο νεότερο το φυτό, τόσο περισσότερο κάλιο). Το κορυφαίο ντύσιμο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή του φραγκοστάφυλου σε ιογενείς, βακτηριακές, μυκητιασικές ασθένειες.

Το κομπόστ κυκλοφορεί επίσης το φθινόπωρο - εμπλουτίζει το έδαφος με θρεπτικά συστατικά για το χειμώνα. Το κομπόστ παρασκευάζεται από υπολείμματα φυτών, ζιζάνια και φύλλωμα και η μάζα αφήνεται μέχρι την πλήρη αποσύνθεση. Ένας θάμνος φραγκοστάφυλου διαρκεί από 3 έως 5 κιλά. Έρχεται τον Οκτώβριο - αυτή είναι η τελευταία σίτιση μούρων κατά το τρέχον έτος.Πώς να ταΐσετε σωστά τα φραγκοστάφυλα και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη

Για φθινοπωρινή σίτιση φραγκοστάφυλου, χρησιμοποιείται κοπριά κοτόπουλου, φλούδα, πολτός. Ένας θάμνος παίρνει έως και 6 κιλά λιπάσματος. Επίσης, 20 g θειικού καλίου και 50 g υπερφωσφορικού εισάγονται κάτω από το φυτό, τα φραγκοστάφυλα ποτίζονται. Τέτοια λιπάσματα διατηρούν χρήσιμες ουσίες στο έδαφος και προστατεύουν το φυτό από παράσιτα.

Πώς να ταΐσετε σωστά τα φραγκοστάφυλα και τα φραγκοστάφυλα την άνοιξη

Εάν δεν υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία λιπασμάτων, αγοράζουν έτοιμες ενώσεις στο κατάστημα - μπορεί να είναι η νιτρόφοσκα, "Polygro Universal", "MicroMix". Τα σύνθετα λιπάσματα περιέχουν ήδη θρεπτικά συστατικά, το κύριο πράγμα είναι να τηρείτε τη δοσολογία και τις συστάσεις για την προετοιμασία.

Είναι ενδιαφέρον:

Πώς να φροντίζετε σωστά το αγιόκλημα την άνοιξη - σίτιση και κλάδεμα

Το καλύτερο φαγητό για το δέντρο μανταρίνι στο σπίτι

Πώς και τι να ταΐσετε σωστά τα σταφύλια το φθινόπωρο

Κανόνες για τη σίτιση των κερασιών το φθινόπωρο και την επιλογή των καλύτερων λιπασμάτων για αυτούς τους σκοπούς

συμπέρασμα

Η ανοιξιάτικη σίτιση περιλαμβάνει αζωτούχες ενώσεις, ουρία, μεταλλικά σύμπλοκα. Τα λιπάσματα εφαρμόζονται πριν και μετά την ανθοφορία, μετά το πότισμα του εδάφους. Το καλοκαίρι, οι θάμνοι μούρων χρειάζονται οργανική ύλη και μέταλλα, οι κηπουροί χρησιμοποιούν βορικό οξύ, φλούδες πατάτας και τέφρα. Οι ενώσεις που περιέχουν άζωτο δεν προστίθενται το καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο, τα φυτά προετοιμάζονται για το χειμώνα - γονιμοποιούν το έδαφος με λίπασμα, χλωριούχο κάλιο, έτοιμες ενώσεις από το κατάστημα. Κατά την εφαρμογή επιδέσμων, είναι σημαντικό να τηρείτε τη δοσολογία, να λαμβάνετε υπόψη την ηλικία του φυτού και να προσέχετε την κατάσταση του εδάφους.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια