Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Για να καλλιεργήσετε μια καλή συγκομιδή σμέουρων, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις γεωργικές τεχνικές και τους κανόνες φροντίδας: ποτίστε τους θάμνους, χαλαρώστε το έδαφος, κόψτε τους βλαστούς. Επίσης, οι κηπουροί δεν ξεχνούν την άνοιξη. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να ταΐζουμε τα σμέουρα την άνοιξη και τι χρειάζεται για αυτό.

Οι στόχοι της άνοιξης τα σμέουρα

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Με την άφιξη της άνοιξης, τα σμέουρα ξυπνούν - η ανάπτυξη νεαρών βλαστών, ενεργοποιείται το ριζικό σύστημα... Μετά το χειμώνα, το φυτό εξασθενεί και για να του δοθεί δύναμη για ανάπτυξη, οι κηπουροί κανονίζουν την άνοιξη. Εισάγουν οργανικά και ανόργανα λιπάσματα που ενισχύουν την ασυλία των σμέουρων.

Ένας άλλος σκοπός της άνοιξης είναι η προστασία από ασθένειες και παράσιτα. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση βατόμουρου, σκώρου, αφίδων, οι κηπουροί ψεκάζουν θάμνους μούρων με προστατευτικά χημικά, βιολογικά, λαϊκά φάρμακα.

Πότε να ταΐζετε την άνοιξη

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Πότε να ταΐζετε τα σμέουρα στον κήπο; Συνιστάται να το κάνετε αυτό αφού λιώσει όλο το χιόνι. Ο συγχρονισμός του κορυφαίου επιδέσμου εξαρτάται από την περιοχή. Στο νότο της χώρας είναι περίπου τα μέσα Απριλίου, στη μεσαία λωρίδα και στις βόρειες περιοχές - αρχές Μαΐου.

Ο καλύτερος χρόνος για τροφή είναι μετά τη βροχή. Η υγρασία χρησιμεύει ως αγωγός θρεπτικών ουσιών. Όσο περισσότερο είναι, οι καλύτερες βιταμίνες και μέταλλα θα απορροφηθούν. Εάν το ελατήριο είναι στεγνό, οι θάμνοι ποτίζονται άφθονα με ζεστό νερό πριν από τη γονιμοποίηση. Συνιστάται να το κάνετε αυτό το πρωί ή το βράδυ όταν δεν υπάρχει ήλιος.

Αν ένα καλλιεργούνται σμέουρα Σε εδάφη με χαμηλή γόνιμη ανάπτυξη, τα λιπάσματα εφαρμόζονται την άνοιξη δύο φορές: τον Απρίλιο και δύο εβδομάδες μετά την πρώτη σίτιση. Σε εύφορα εδάφη, περιορίζονται σε ένα κορυφαίο ντύσιμο. Μια αποδεδειγμένη μέθοδος βοηθά στον προσδιορισμό της ετοιμότητας της γης: ένα ραβδί κολλάει στο έδαφος. Εάν εισέλθει χωρίς προβλήματα και στέκεται ευθεία, τότε το έδαφος έχει ξεπαγώσει. Εάν όχι, συνιστάται να περιμένετε άλλες 2-3 ημέρες και να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη

Την άνοιξη, τα σμέουρα χρειάζονται λίπανση οργανικών και ανόργανων συστατικών. Το κύριο πράγμα είναι να προσδιορίσετε σωστά τη δοσολογία έτσι ώστε το φυτό να μην λαμβάνει περίσσεια βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Εξετάστε τα δημοφιλή λιπάσματα για τη σίτιση των σμέουρων την άνοιξη.

Οργανικά λιπάσματα

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Την άνοιξη, το φυτό σμέουρων γονιμοποιείται με πολτό ή πολτό, αραιώνεται με νερό σε υγρή κατάσταση. Τα οργανικά διεγείρουν την ανάπτυξη πρασίνου και δίνουν στις ρίζες τα στοιχεία που λείπουν. Εάν δεν υπάρχει μουλίν, οι καλοκαιρινοί κάτοικοι φέρνουν περιττώματα πουλιών ή τύρφη.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη δοσολογία και τις μεθόδους εφαρμογής:

 • τα περιττώματα κοτόπουλου διαλύονται σε νερό και ο θάμνος χύνεται με υγρό, περίπου 5 λίτρα ξοδεύονται σε έναν θάμνο.
 • Ο πολτός ή το κομπόστ εφαρμόζεται στη ρίζα, ανά 1 τετραγωνικό. m παίρνει 4-6 λίτρα.
 • για να προετοιμάσετε το διάλυμα μουλεϊνίου, χρησιμοποιήστε 10 λίτρα νερού και 1 φτυάρι μουλεϊν.

Κατά την εισαγωγή οργανικής ύλης, προσπαθούν να μην μπουν στον κορμό ώστε να μην προκαλέσουν εγκαύματα. Μετά τη διαδικασία, πραγματοποιείται επίστρωση προκειμένου να διατηρηθεί η επίδραση της γονιμοποίησης περισσότερο. Τα σμέουρα πασπαλίζονται με ψίχουλα αχύρου ή κομμένα γρασίδι. Κατά την αποσύνθεση, το σάπιο χρησιμεύει ως πρόσθετη οργανική σίτιση.

Ορυκτά λιπάσματα

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Τα ανόργανα λιπάσματα είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μούρων, η γεύση των σμέουρων και η εμφάνισή τους εξαρτώνται από αυτά. Εγκαταστάσεις άνοιξη χρειάζεται άζωτο, κάλιο και φώσφορο. Εισάγονται στο έδαφος πριν από το σπάσιμο των οφθαλμών, τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Συνιστάται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο άζωτο.Σχηματίζει μάζα φύλλων, προστατεύει από ασθένειες και παράσιτα, αυξάνει την καρποφόρα περίοδο σμέουρων Η ουρία (καρβαμίδη) χρησιμοποιείται για επεξεργασία, παρασκευάζεται διάλυμα εργασίας από 10 λίτρα νερού και 20 γραμμάρια λιπάσματος. Ο θάμνος ποτίζεται στη ρίζα, μετά τον οποίο η γη πασπαλίζεται με ασβεστόλιθο, καθώς το διάλυμα οξειδώνει το έδαφος (500 g ανά 1 λίτρο νερού). Εάν δεν υπάρχει ασβεστόλιθος, οι κηπουροί χρησιμοποιούν ξηρή τέφρα από ξύλο.

Έχει ευεργετική επίδραση στα σμέουρα και τα υπερφωσφορικά - ένα σύμπλοκο αζώτου-φωσφόρου. Το λίπασμα ομαλοποιεί το μεταβολισμό των φυτών, αναστέλλει τη γήρανση, βελτιώνει τη γεύση. Για την τροφοδοσία με ελατήριο, παρασκευάζεται συμπύκνωμα - 350 g λιπάσματος χύνονται σε 3 λίτρα βραστό νερό. Μετά τη διάλυση των κόκκων, το συμπύκνωμα αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10. Το διάλυμα εισάγεται 1-2 φορές την άνοιξη, ανάλογα με την κατάσταση του εδάφους. Πριν από την εφαρμογή του επιδέσμου, το χώμα χαλαρώνει.

Προσοχή! Ένας απλός και αποτελεσματικός επίδεσμος από ορυκτό είναι η τέφρα ξύλου Βελτιώνει τη δομή του εδάφους και διεγείρει την ανθοφορία. Ένα ποτήρι τέφρα αραιώνεται σε 10 λίτρα νερού, αναδεύεται και εγχύεται για μια εβδομάδα. Ένας θάμνος παίρνει 2-3 λίτρα διαλύματος.

Τελικά αγορασμένα λιπάσματα

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Τα αγορασμένα λιπάσματα είναι βολικά στη χρήση, οι καλοκαιρινοί κάτοικοι δεν χάνουν χρόνο αναμειγνύοντας διαφορετικά στοιχεία, αρκεί να αγοράσετε μια έτοιμη σύνθεση.

Για την άνοιξη, χρησιμοποιήστε το συγκρότημα Zdraven Turbo.Είναι κατάλληλο για διατροφή ριζών και φυλλώματος και διατίθεται σε βολική υγρή μορφή. Το φάρμακο εκτιμάται για την πλούσια μεταλλική του σύνθεση (άζωτο, φώσφορος, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκός, ψευδάργυρος, κοβάλτιο) και την απουσία χλωρίου, η οποία μειώνει την ανοσία των σμέουρων. Για να προετοιμάσετε ένα διάλυμα εργασίας, χρησιμοποιήστε 10 l νερό και 15 g της ουσίας. Για 1 τετραγωνικό. Το m απαιτεί 7-10 λίτρα. Χρησιμοποιήστε επίσης το "Zdraven Turbo" για επίδεσμο φυλλώματος: αραιώστε 10 g της ουσίας σε 10 λίτρα νερού και ψεκάστε τα σμέουρα.

Το έτοιμο λίπασμα "Gumi-Omi" είναι επίσης δημοφιλές. Περιέχει άζωτο, φώσφορο, βόριο, χαλκό, νάτριο νάτριο, οργανική ύλη. Οι κόκκοι διαλύονται σε νερό, η προκύπτουσα σύνθεση ποτίζεται με το βατόμουρο 1-2 φορές την άνοιξη.

Αγοράζουν Gumi-Omi και Zdraven Turbo σε εξειδικευμένα καταστήματα για τον κήπο και τον κήπο λαχανικών. Επίσης, οι κηπουροί χρησιμοποιούν έτοιμα προϊόντα - "Humat + 7 Iodine", "Krepysh", "Berry bushes".

Λαϊκές συνταγές

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Οι λαϊκές συνταγές για τη διατροφή των σμέουρων είναι οι πιο προσιτές. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι χρησιμοποιούν φλούδες πατάτας: ρίξτε βραστό νερό πάνω τους, αφήστε το για 2-3 ημέρες και ποτίστε τα φυτά με το προκύπτον διάλυμα. Είναι ασφαλές, δωρεάν και εύκολο στην προετοιμασία. Οι φλούδες πατάτας χρησιμοποιούνται τόσο σε αποξηραμένη όσο και σε σάπια μορφή.

Τα λιπάσματα ζύμης βοηθούν στην αύξηση της αντοχής στις ασθένειες και στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Για την προετοιμασία στεγνού επιδέσμου, απαιτούνται 10 g μαγιάς, 100 g ζάχαρης και 10 λίτρα ζεστού νερού. Το διάλυμα εγχύεται για δύο ώρες και αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 5. Ποτίστε το βατόμουρο σε μια ζεστή μέρα, κατά προτίμηση το βράδυ, έτσι ώστε το χώμα να ζεσταθεί. Το διάλυμα χρησιμοποιείται αμέσως μετά την προετοιμασία, δεν είναι κατάλληλο για αποθήκευση.

Μια άλλη αποτελεσματική συνταγή λαϊκής θεραπείας - λύση κρεμμυδιού... Προσθέστε 50 g φλούδας κρεμμυδιού σε 10 λίτρα νερού. Επιμείνετε 14 ημέρες και ποτίστε τους θάμνους. Η λύση τρέφει τα σμέουρα με κάλιο, προστατεύει από ασθένειες και έντομα.

Επιλέγοντας μια κορυφαία σάλτσα για μια καλή συγκομιδή

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Για να έχετε καλή συγκομιδή, συνιστάται η λίπανση των σμέουρων με σύνθετα λιπάσματα.

Το μαγείρεμα απαιτεί 10 λίτρα νερού, 2 λίτρα αραιωμένου mullein, ένα κουτί matchure ουρίας. Τα συστατικά αναμιγνύονται μαζί και ποτίζουν το βατόμουρο. Το λίπασμα αναπληρώνει την έλλειψη θρεπτικών ουσιών και προετοιμάζει το φυτό για άνθηση. Επίσης, μια τέτοια σύνθεση χρησιμοποιείται για ψεκασμό - προστατεύει τους θάμνους από έντομα. Κατά το μαγείρεμα, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τις αναλογίες, διαφορετικά τα βατόμουρα θα υποστούν σοβαρά εγκαύματα.

Πώς να ταΐσετε πριν από την ανθοφορία

Πριν από την άνθηση, τα σμέουρα μπορούν να τροφοδοτηθούν με νιτρικό αμμώνιο. 10 l νερό απαιτεί 30-40 g της ουσίας. Μετά τη γονιμοποίηση, ο κορμός του δέντρου βατόμουρου γίνεται με κομπόστ ή χούμο.

Το κομπόστ εμπλουτίζει το έδαφος, περιέχει κάλιο, χούμο, φώσφορο, σίδηρο και άζωτο. Είναι εύκολο να φτιάξετε μια μάζα λιπασματοποίησης · ​​γι 'αυτό, αναμιγνύονται φλούδες φρούτων και λαχανικών, κοπριά, άχυρο, σανό, ξέσματα, ξύλο και φύλλα.

Προσοχή! Όταν προσθέτετε οποιαδήποτε οργανικά και μεταλλικά συστατικά, είναι σημαντικό να θυμάστε τη συμβατότητά τους. Για παράδειγμα, το νιτρικό νάτριο, ασβέστιο και αμμώνιο δεν είναι συμβατά με το υπερφωσφορικό σε σκόνη. Και το νιτρικό ασβέστιο δεν ταιριάζει καλά με τις ενώσεις που περιέχουν θείο.

Πώς να ταΐσετε σωστά

Πριν από την εφαρμογή του επιδέσμου, συνιστάται να τακτοποιήσετε τα πράγματα στα κρεβάτια: αφαιρέστε και κάψτε σκουπίδια, ζιζάνια, τα υπολείμματα των φυτών του περασμένου έτους. Θάμνοι αποκόβω, αφαιρέστε τα παλιά και ξηρά κλαδιά, αφήστε υγιείς και νέους πράσινους βλαστούς. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι αφαιρούν επίσης βλαστούς και ξηρά φύλλα. Πριν και μετά τη γονιμοποίηση, το έδαφος χαλαρώνει - η διαδικασία βελτιώνει τη διαπερατότητα αέρα και υγρασίας του εδάφους.

Οι κηπουροί εξετάζουν τακτικά τα σμέουρα. Εάν εμφανιστούν κίτρινα σημεία στα φύλλα, αυτό σημαίνει έλλειψη καλίου. ξηρά κλαδιά - για έλλειψη αζώτου ή φωσφόρου. Επάνω σάλτσα εφαρμόζεται σε υγρό χώμα. Εάν πρόκειται για λίπασμα ρίζας, ποτίστε το φυτό κάτω από τη ρίζα ή στον κύκλο κοντά στο στέλεχος. Εάν το φύλλωμα - ψεκάστε και ψεκάστε σε απόσταση 20-30 cm από τον θάμνο.

Πώς, πότε και πώς να ταΐζετε τα σμέουρα την άνοιξη για μια καλή συγκομιδή

Άνοιξη σίτιση σμέουρα κατά τη φύτευση

Τα σμέουρα φυτεύονται στις αρχές Μαΐου. Η γη σκάβεται, εισάγεται κοπριά ή λίπασμα. Επίσης, για την πρώτη σίτιση, χρησιμοποιούνται λαϊκές θεραπείες ή διάλυμα τέφρας.

Μετά από 2-3 εβδομάδες, χρησιμοποιούνται λιπάσματα φυλλώματος: τα φυτά ψεκάζονται με προστατευτικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα διάλυμα αμμωνίας: 10 λίτρα νερού απαιτούν 30-40 g της τελικής ουσίας. Το διάλυμα αναδεύεται, περίπου 2 λίτρα χύνονται κάτω από ένα φυτό. Το προϊόν προστατεύει τα σμέουρα από αφίδες, πριονίδια, σκώρους, αρκούδες. Τα σύνθετα λιπάσματα εφαρμόζονται μόνο 1-2 μήνες μετά προσγείωση.

συμπέρασμα

Από επεξεργάζομαι, διαδικασία και λιπαίνετε τα σμέουρα την άνοιξη; Για έγκαιρη επεξεργασία, επιλέγονται βιολογικά και λαϊκά φάρμακα: έγχυση φλοιού κρεμμυδιού ή φλούδας πατάτας, έγχυση μουλεϊνών ή κοπράνων κοτόπουλου. Από τα μεταγενέστερα ανόργανα και σύνθετα λιπάσματα, προτιμούν το "Zdraven Turbo", "Krepysh", την ουρία, το νιτρικό αμμώνιο.

Τα λιπάσματα εφαρμόζονται αφού λιώσει το χιόνι και η θερμοκρασία του αέρα θερμαίνεται στους + 10 ° C. Πριν από τη σίτιση, τα φυτά ποτίζονται άφθονα - η υγρασία προάγει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Συνιστάται επίσης να χαλαρώσετε το έδαφος, και μετά τη γονιμοποίηση, σκουπίστε τους θάμνους. Σανός, γρασίδι, πριονίδι, πεσμένα φύλλα χρησιμοποιούνται ως σάπια φύλλα.

2 σχόλιο
 1. Άβαταρ
  Βιάτσσλαβ

  Ο συγγραφέας είναι πολύ συγκεχυμένος, σε διαφορετικές παραγράφους προτείνει διαφορετικά λιπάσματα την ίδια εποχή. Έβγαλα πληροφορίες από διάφορα άρθρα. Αλλά κατ 'αρχήν, όλες οι συστάσεις είναι σωστές.

  • Άντρυ Πάλυχ
   Άντρυ Πάλυχ

   Σας ευχαριστούμε, ας δούμε ξανά τις πληροφορίες λιπασμάτων.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια