Σταθερή σε απόδοση και ανθεκτική στις ασθένειες ντομάτα "Sugar Bison": χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Οι ντομάτες Sugar bison διακρίνονται από καλή απόδοση, μεγάλη καρποφορία, γεύση και σχήμα καρδιάς, αγαπημένα από τους Ρώσους αγρότες. Τα φρούτα είναι ευέλικτα στη χρήση.

Στο άρθρο θα δώσουμε ένα χαρακτηριστικό και περιγραφή της ποικιλίας, καθώς και προτάσεις από έμπειρους κατοίκους του καλοκαιριού για την καλλιέργεια ντοματών σε θερμοκήπια και ανοιχτό χωράφι.

Περιγραφή

Ο δημιουργός της ποικιλίας είναι οι κτηνοτρόφοι της γεωργικής εταιρείας Μόσχας "Aelita"... Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά το 1989. Με την πάροδο των ετών, η γκάμα της γεωργικής εταιρείας έχει αυξηθεί σε 3500 ποικιλίες ποικιλιών και υβριδικών σπόρων λαχανικών και λουλουδιών από δική της, εγχώρια και ξένη επιλογή.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Οι δοκιμές της ποικιλίας ξεκίνησαν το 2013 και ήδη το 2015 η ντομάτα ήταν συμπεριλαμβανεται σε Κρατικό Μητρώο. Οι παραγωγοί σπόρων προτείνουν την ποικιλία για καλλιέργεια σε όλες τις περιοχές της χώρας σε ανοιχτό έδαφος και θερμοκήπια.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Απροσδιόριστη ποικιλία μεσαίων αρχών. Ύψος θάμνου - 150-180 cm, τα φρούτα φτάνουν στο στάδιο της τεχνικής ωριμότητας σε 110 ημέρες. Ο κορμός είναι με χαμηλά φύλλα. Τα φύλλα είναι σκούρου πράσινου χρώματος, αυξάνονται σε μήκος, έχουν κοντό δάπεδο.

Τα πρώτα λουλούδια εμφανίζονται μετά την έξοδο του έβδομου φύλλου και μετά σε κάθε ζευγάρι φύλλων. Πέντε φρούτα είναι δεμένα στο ένα χέρι.

Χαρακτηριστικά φρούτων, απόδοση

Τα φρούτα είναι στρογγυλεμένα με αιχμηρή άκρη, σχήμα καρδιάς... Όταν η βιολογική ωριμότητα επιτυγχάνεται στις πράσινες ντομάτες, σχηματίζεται ένα σκοτεινό σημείο στο μίσχο, στο τεχνικό στάδιο εξαφανίζεται, τα φρούτα αποκτούν σκούρο ροζ ή πορφυρό χρώμα.

Άλλες ιδιότητες ντομάτας ζάχαρη βίσωνα:

 • σαρκώδης ζουμερός πολτός μεσαίου πυκνού.
 • το δέρμα είναι πυκνό, λείο, με ραβδώσεις.
 • ο αριθμός των θαλάμων σπόρων είναι 6-12 ·
 • λεπτή γλυκιά γεύση
 • βάρος - 200-250 g (τα φρούτα στα κάτω κλαδιά είναι μεγαλύτερα - 350 g).

Με την επιφύλαξη των κανόνων της γεωργικής τεχνολογίας από 1 τετραγωνικό. συλλέγω 8-10 κιλά.

Πώς να μεγαλώσετε φυτά

Τα σπορόφυτα σπέρνονται για σπορόφυτα 60-65 ημέρες πριν από τη μεταφύτευση στο έδαφος... Στην κεντρική Ρωσία, για καταφύγια ταινιών και γυαλιού - στις αρχές Μαρτίου, για ανοιχτό έδαφος - στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας "Raspberry Elephant"

Νόστιμος, ζουμερός και αρωματικός γίγαντας "Volovye Heart"

Καλλιεργούμε μια τεράστια ντομάτα στον ιστότοπό μας

Προετοιμασία σπόρων

Η τυπική προετοιμασία σπόρων περιλαμβάνει επτά στάδια: βαθμονόμηση, προθέρμανση, απολύμανση, φυσαλίδες, εμποτισμό, σκλήρυνση και βλάστηση. Έμπειροι καλλιεργητές τομάτας ξεκινήστε την προετοιμασία ένα μήνα πριν από τη σπορά:

 1. Βαθμονόμηση... Επιλέγονται οι πιο βιώσιμοι σπόροι: μεγάλοι, ακόμη και χωρίς άγγιγμα, οι υπόλοιποι απορρίπτονται. Ετοιμάστε ένα διάλυμα αλατιού (μία κουταλιά της σούπας αλάτι ανά 1 ποτήρι νερό). Για 15-20 λεπτά, οι σπόροι τοποθετούνται σε αλμυρό υγρό. Οι σπόροι που έχουν βυθιστεί στο κάτω μέρος του γυαλιού επιλέγονται για φύτευση.
 2. Ζέσταμα... Μια σακούλα ή φάκελος διπλώνεται από βαμβακερό ύφασμα, τοποθετούνται σπόροι σε αυτό. Στη συνέχεια το κρέμονται από την μπαταρία κεντρικής θέρμανσης. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι από δύο έως τρεις εβδομάδες. Ένας πιο γρήγορος τρόπος είναι να απλώσετε τους σπόρους σε βαμβακερό υλικό και χαρτόνι, να τοποθετήσετε το χαρτόνι σε μια μπαταρία για 1,5-2 ημέρες.
 3. Απολύμανση... Παρασκευάζεται διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου: 1 g υπερμαγγανικού καλίου προστίθεται σε 100 ml νερού.Η ακρίβεια των μετρήσεων είναι σημαντική: εάν κάνετε λάθος στη συγκέντρωση, μπορείτε να κάψετε τους σπόρους ή να μην τους απολυμάνετε. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι χρησιμοποιούν βάρη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, το υπερμαγγανικό κάλιο μετράται με ένα κουταλάκι του γλυκού. Περιέχει 6 g της ουσίας. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για 3 ποτήρια νερό. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 20 λεπτά. Μετά την απολύμανση, οι σπόροι πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 4. Φυσαλίδες... Οι σπόροι τοποθετούνται σε ζεστό νερό (+26 - +30 μοίρες) και αναδεύονται κάθε ώρα για 15-18 ώρες. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι συνιστούν τη χρήση ενός συμπιεστή ενυδρείου για κορεσμό των σπόρων με οξυγόνο.
 5. Μουλιάζω... Οι σπόροι τοποθετούνται σε ζεστό νερό ή ένα διάλυμα βιοδιεγερτικών φαρμάκων. Οι Ρώσοι κηπουροί συνήθως χρησιμοποιούν "Zircon", "Epin", "Immunocytofit".
 6. Βαφή μέταλλου... Οι σπόροι τυλίγονται σε βαμβακερό ύφασμα και κολλάνε μεμβράνη και τοποθετούνται σε κρύο μέρος (-2 ... +3 ° C). Μετά από 8 ώρες, πάρτε τη σε θερμότητα (+ 21… + 25 ° C) για 8 ώρες. Η αλλαγή των συνθηκών θερμοκρασίας επαναλαμβάνεται 5-6 φορές.
 7. Βλάστηση... Οι κόκκοι χύνονται σε βαμβακερό ύφασμα ή γάζα. Το νερό χύνεται σε ένα επίπεδο πιάτο και ένα πανί με σπόρους τοποθετείται πάνω του. Το ύφασμα υγραίνεται συνεχώς έως ότου εμφανιστούν έμβρυα μεγέθους 2-3 mm στους σπόρους. Χρησιμοποιήστε νερό με θερμοκρασία + 26 ... + 30 ° C.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Χωρητικότητα και έδαφος

Τα εμπορευματοκιβώτια δενδρυλλίων αγοράζονται στο κατάστημα. Υπάρχει μια ευρεία επιλογή:

 • κηρήθρα χαρτιού;
 • τύρφη;
 • δισκία τύρφης
 • κασέτες τύρφης
 • Κασέτες PVC και πολυστυρολίου.

Μερικοί καλοκαιρινοί κάτοικοι επιλέγουν δοχεία που κατασκευάζονται από απορρίμματα.:

 • φλιτζάνια γιαούρτι, ξινή κρέμα, πηγμένο γάλα
 • κομμένα φύλλα αλουμινίου για χυμούς και γαλακτοκομικά προϊόντα.
 • κόψτε πλαστικά μπουκάλια.
 • γυαλιά από παλιές εφημερίδες?
 • συσκευασία αυγών.

Συμβούλιο. Για να φτιάξετε ένα ποτήρι από μια εφημερίδα, πάρτε ένα γυάλινο μπουκάλι, τυλίξτε το με μια ταινία εφημερίδας (15 * 30 cm). Ένα μικρό ποσό απομένει από κάτω για να διπλώσετε το κάτω μέρος. Τα άκρα ασφαλίζονται με συνδετήρα, κόλλα ή ταινία.

Για το Sugar Bison, επιλέξτε ένα μείγμα καθολικής τομάτας, που περιλαμβάνει χούμο, τύρφη και άμμο ποταμού. Για αυτοπαρασκευή του εδάφους, ανακατέψτε το χώμα από ένα εξοχικό σπίτι, τύρφη με οξύτητα pH 6,5, άμμο ποταμού, χούμο ή κοσκινισμένο ώριμο λίπασμα σε αναλογία 1: 2: 0,5: 1.

Τα δοχεία και το χώμα απολυμαίνονται βραστό νερό ή διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Τα δοχεία και το αυτοπαρασκευασμένο χώμα απολυμαίνονται με βραστό νερό ή διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Σπορά

Οι σπόροι πέφτουν κατά 1-2 cm... Ποτίστε το χώμα με ένα κουτάλι ή ψεκαστήρα ώστε να μην ξεπλυθούν οι σπόροι. Τα δοχεία καλύπτονται με πλαστική μεμβράνη (τσάντα σελοφάν ή μεμβράνη προσκόλλησης) για να δημιουργήσουν ένα φαινόμενο «θερμοκηπίου». Στο δωμάτιο όπου βρίσκονται τα δοχεία, διατηρήστε θερμοκρασία + 22 ° C.

Καλλιέργεια και φροντίδα

Μόλις βλαστάνουν βλαστάρια από το έδαφος, τα δοχεία ανοίγουν... Μετά την εμφάνιση δύο αληθινών φύλλων (το πρώτο ζευγάρι μετά τις κοτυληδόνες), τα φυτά βουτούν - φυτεύονται σε ξεχωριστά δοχεία. Οι κοτυληδόνες πρέπει να βρίσκονται κοντά στο έδαφος.

Σε αυτό το στάδιο, αρχίζει η διατροφή με ντομάτα.: ορυκτά λιπάσματα προστίθενται στο μείγμα εδάφους για φυτά με ρυθμό 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. για 5 λίτρα γης. Δύο εβδομάδες μετά την επιλογή, εφαρμόζεται ένα σύνθετο λίπασμα.

Πότισε τα φυτά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή σύριγγα κάτω από τη ρίζα καθώς το χώμα στεγνώνει. Έτσι ώστε οι αδύναμοι θάμνοι να μην προσβάλλουν μυκητιακές ασθένειες, δεν επιτρέπουν την υγρασία να εισέλθει στο στέλεχος και τα φύλλα.

Αρχίζουν να σκληρύνουν τα φυτά στην ηλικία των 40-45 ημερών. Αρχικά, μεταφέρονται στο δρόμο για 2-4 ώρες. Δύο ημέρες πριν από τη μεταφύτευση στον κήπο, τα φυτά αφήνονται έξω όλη τη νύχτα.

Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες

Τα σπορόφυτα μεταμοσχεύονται στα κρεβάτια μετά από 60-65 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων βλαστών. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι +16 ° C κατά τη διάρκεια της ημέρας, +10 ° C τη νύχτα. Η μεταμόσχευση πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Προσγείωση

Οι ντομάτες φυτεύονται σύμφωνα με το σχήμα 50 * 60 (3-4 θάμνοι ανά 1 m²)... 2 ημέρες πριν από τη μεταφύτευση, τα φυτά ποτίζονται και σκάβεται η περιοχή όπου φυτεύονται οι ντομάτες.Τα αγγούρια, τα κολοκύθια, ο άνηθος και τα καρότα θα είναι καλοί προκάτοχοι για τις ντομάτες, αλλά στην περιοχή όπου αναπτύχθηκαν ντομάτες, πατάτες και πιπεριές, δεν φυτεύονται ντομάτες - τα φυτά είναι επιρρεπή στις ίδιες ασθένειες και πάσχουν από τα ίδια επιβλαβή έντομα.

Πριν από τη φύτευση, το έδαφος απολυμαίνεται με βραστό νερό. ή ένα διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Μετά από 4-5 ημέρες, οι θάμνοι δένονται για πρώτη φορά.

Περισσότερα για τις μεγάλες ντομάτες:

Τομάτα "Big Mom" ​​και τα μυστικά της καλλιέργειας μεγάλων φρούτων

Καρδιά ντομάτας, χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Φροντίδα

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίαςΤα φυτά ποτίζονται με ζεστό, καταβυθισμένο νερό αυστηρά κάτω από τη ρίζα, εμποδίζοντας την είσοδο υγρασίας στο στέλεχος και τα φύλλα... Το Sugar bison δεν είναι μια ποικιλία που αγαπά την υγρασία, επομένως είναι καλύτερο να ποτίζετε τις ντομάτες παρά να προσθέτετε νερό.

Για να αποτρέψετε τις ακτίνες του ήλιου να αφήσουν εγκαύματα στα φύλλα, ποτίστε τις ντομάτες το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Μετά το πότισμα, τα φυτά ξεφλουδίζουν αμέσως, αφαιρούν τα ζιζάνια και χαλαρώνουν το έδαφος. Μόλις σχηματιστούν οι πρώτες ωοθήκες στις ντομάτες, η χαλάρωση και η άλεση μειώνονται σε 1-2 φορές κάθε δύο εβδομάδες.

Ανάλογα με τη φάση ανάπτυξης, οι ντομάτες χρειάζονται διαφορετική σίτιση... Τα λιπάσματα αζώτου εφαρμόζονται όταν ο θάμνος μεγαλώνει πράσινη μάζα και σχηματίζονται ταξιανθίες. Φώσφορος-κάλιο - όταν σχηματίζεται ωοθήκη στους θάμνους και τα φρούτα μεγαλώνουν. Το κορυφαίο ντύσιμο εφαρμόζεται κάθε 12-14 ημέρες.

Η ποικιλία είναι απροσδιόριστη, πράγμα που σημαίνει ότι ο θάμνος δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη... Τσιμπώνεται όταν φτάσει σε ύψος 1,5-1,8 m, έτσι ώστε τα ανώτερα φρούτα να έχουν χρόνο να ωριμάσουν πριν από την έναρξη του παγετού. Το φυτό διαμορφώνεται σε ένα στέλεχος. Τα υπόλοιπα στελέχη και τα βήματα αφαιρούνται.

Σπουδαίος! Τα Stepsons αφαιρούνται με το χέρι. Όταν χρησιμοποιείτε μαχαίρι ή λεπίδα, υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς λοίμωξης ή μύκητα από θάμνο σε θάμνο που είναι ακόμα αόρατο στο ανθρώπινο μάτι. Εάν χρησιμοποιείται μαχαίρι, η λεπίδα απολυμαίνεται μετά από κάθε φυτό.

Μερικοί κάτοικοι του καλοκαιριού σχηματίζουν το Sugar Bison σε δύο στελέχη... Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τη χύτευση μιας απροσδιόριστης ντομάτας.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Έτσι ώστε οι ψηλοί θάμνοι να μην κλίνουν προς το έδαφος και δεν έσπασε κάτω από το βάρος της πράσινης μάζας και των φρούτων, οι ντομάτες δένονται τακτικά καθώς μεγαλώνουν.

Χαρακτηριστικά καλλιέργειας και πιθανές δυσκολίες

Όταν καλλιεργείτε τομάτες Sugar Bison, ένας αρχάριος κηπουρός μπορεί να αντιμετωπίσει ορισμένες δυσκολίες. Η λίστα περιέχει τα κύρια και πώς να τα λύσετε.:

 1. Όταν σχηματίζεται μεγάλη ποσότητα πρασίνου στο φυτό, τα φρούτα γίνονται μικρότερα και ωριμάζουν αργά - καθώς η ντομάτα μεγαλώνει, το χαμηλότερο φύλλωμα κόβεται.
 2. Οι ντομάτες δεν ανέχονται την υπερβολική υγρασία, αλλά χρειάζονται τακτικό πότισμα - ο αριθμός του ποτίσματος μειώνεται χωρίς βλάβη στα φυτά με το στρώμα του εδάφους με τύρφη, ξηρό άχυρο ή γρασίδι.
 3. Οι ντομάτες ωριμάζουν λιγότερο βάρος από ό, τι ισχυρίζεται ο κατασκευαστής - αφαιρούν τις υπερβολικές ωοθήκες, αφήνοντας έως και 3-4 ταξιανθίες σε μία βούρτσα.

Ασθένειες και παράσιτα

Οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με το ανοσοποιητικό σύστημα στη συσκευασία ντομάτες ζάχαρη βίσωνα. Ωστόσο, οι έμπειροι κάτοικοι του καλοκαιριού εξακολουθούν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά των κοινών ασθενειών της τομάτας και των επιβλαβών εντόμων.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίαςΟι ντομάτες αναπτύσσουν μυκητιασικές ασθένειες σε θερμοκήπια... Για να αποφευχθεί αυτό, οι κηπουροί αερίζουν προσεκτικά τα καταφύγια και τα φυτά αντιμετωπίζονται με τέτοια παρασκευάσματα:

Βρίσκω καφέ σήψη στις ντομάτες, οι προσβεβλημένες ντομάτες αφαιρούνται, μειώνεται το άζωτο και το πότισμα.

Οι προσγειώσεις προσβάλλονται από επιβλαβή έντομα όπως αφίδες και θρίπες. Πολέμησαν με το φάρμακο Zubr. Το Prestige θα σας σώσει από το σκαθάρι της πατάτας του Κολοράντο και το Confidor θα σας σώσει από τη λευκή μύγα.

Συμβούλιο. Η μυρωδιά του nasturtium ή του marigolds τρομάζει πολλά επιβλαβή έντομα, οπότε αυτά τα λουλούδια φυτεύονται κοντά σε ντομάτες.

Οι αποχρώσεις της ανάπτυξης σε ανοιχτό έδαφος και σε ένα θερμοκήπιο

Οι ντομάτες αυτής της ποικιλίας φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος μόνο σε περιοχές με ζεστά κλίματα.... Οι μηδενικές θερμοκρασίες κατά τους παγετούς της άνοιξης (συχνά συμβαίνουν στην κεντρική Ρωσία και στο βορρά) μπορούν να καταστρέψουν τόσο τα νεαρά φυτά που φυτεύτηκαν όσο και τους ήδη καλλιεργημένους θάμνους.

Σε τέτοιες περιοχές, το Sugar Bison καλλιεργείται σε θερμοκήπια από γυαλί, μεμβράνη, πολυανθρακικό.

Συγκομιδή και εφαρμογή της καλλιέργειας

Τα φρούτα συγκομίζονται την ημέρα 110-115... Χρησιμοποιείται φρέσκο ​​για την παρασκευή σαλάτας, σάντουιτς. Σε συντήρηση - για την προετοιμασία χυμών, σάλτσες, πάστες, σνακ και lecho για το χειμώνα. Δεν χρησιμοποιούνται για συντήρηση ολόκληρων φρούτων λόγω μεγάλων φρούτων.

Με προσεκτικό χειρισμό, μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ανέχεται τη μεταφορά - Όταν είναι πλήρως ώριμο, το δέρμα σπάει. Για να αποφευχθεί αυτό, ο καρπός πρέπει να αφαιρεθεί από τον θάμνο πριν από το στάδιο της τεχνικής ωριμότητας του.

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων αυτής της ποικιλίας αναφέρονται:

 • καλή βλάστηση των σπόρων?
 • υψηλή απόδοση (8-10 kg ανά 1 m²)
 • ομοιόμορφη ανάπτυξη και ωρίμανση του εμβρύου
 • αντοχή στην ξηρασία
 • καλή διατήρηση της ποιότητας των φρούτων.
 • εξαιρετική γεύση.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για διαμόρφωση, τσίμπημα και καλτσοδέτα, καθώς και μείωση της απόδοσης όταν καλλιεργείται στο ανοιχτό χωράφι.

Κριτικές αγροτών

Οι κριτικές για την απόδοση της ντομάτας ζάχαρη βίσωνα είναι θετικές... Οι κηπουροί που μεγάλωσαν αυτή την ποικιλία ήταν ικανοποιημένοι με τη συγκομιδή και θα την καλλιεργήσουν ξανά.

Πάβελ, Τσελιάμπινσκ: «Αναπτύσσω αρκετές ποικιλίες βίσωνα στο dacha μου. Έχω και κίτρινο και μαύρο, φέτος εμφανίστηκε η ζάχαρη. Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες οι ποικιλίες. Τα φρούτα είναι νόστιμα, όμορφα. Τα φυτά δεν αρρωσταίνουν, ανταποκρίνονται καλά στη σίτιση. Η συγκομιδή είναι καλή, οπότε δεν χρειάζεται να φυτέψετε πολλούς θάμνους. Αυτό μειώνει το χρόνο συντήρησης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου ".

Αλίνα, Σαμάρα: «Για τρίτη χρονιά φυτεύω την ποικιλία ντομάτας ζάχαρης βίσωνα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συγκομιδή. Οι ντομάτες είναι γλυκές και ζάχαρη, γι 'αυτό μου αρέσουν. Το χρώμα τους είναι πορφυρό - κόκκινο. Για να φουσκώσω τους σπόρους, τους μουλιάζω σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου πριν από τη φύτευση. Επίσης, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολύμανση. Οι πρώτοι βλαστοί εμφανίζονται ήδη την 6-7η ημέρα. Τρώμε ντομάτες φρέσκες και από αυτήν την ποικιλία λαμβάνεται ένα πολύ νόστιμο adjika με χρένο ".

Σταθερό σε απόδοση και ανθεκτικό στις ασθένειες ντομάτα Ζάχαρη βίσωνας: χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας

Αντωνίνα, Ζάντονσκ: «Το καλλιεργώ για τρίτη χρονιά σε ένα θερμοκήπιο. Η βλάστηση των σπόρων είναι εξαιρετική, τα φυτά μεγαλώνουν δυνατά. Αλλά τον πρώτο χρόνο αντιμετώπισα προβλήματα - επιτέθηκε η καθυστέρηση. Έπρεπε να σκάψω μερικούς θάμνους συνολικά. Τώρα επεξεργάζομαι πάντα όλες τις ντομάτες με Fitosporin. Οι ίδιες οι ντομάτες είναι υπέροχες, αλλά η γεύση είναι απλώς ένα παραμύθι! ".

συμπέρασμα

Παρά το γεγονός ότι οι δημιουργοί προτείνουν ντομάτες για καλλιέργεια σε όλες τις κλιματικές ζώνες, επιλέγοντας μια ποικιλία, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι σε ψυχρές περιοχές στο ανοιχτό χωράφι, η απόδοση θα είναι χαμηλή.

Για τα υπόλοιπα, η φροντίδα της ντομάτας είναι φυσιολογική: διαμορφώνονται σε 1-2 στελέχη, τα παιδιά της γης αφαιρούνται τακτικά και δένονται. Οι ντομάτες είναι ανεπιτήδευτες στην υγρασία και ανέχονται πιο εύκολα την έλλειψη υγρού από την περίσσεια. Η ποικιλία χρειάζεται προληπτική θεραπεία κατά των μυκητιακών νόσων και των επιβλαβών εντόμων. Τα φρούτα χρησιμοποιούνται τόσο φρέσκα όσο και κονσερβοποιημένα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια