Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους

Οι ντομάτες είναι μια από τις πιο κοινές καλλιέργειες λαχανικών. Ο αριθμός των ποικιλιών και των υβριδίων είναι χιλιάδες. Σήμερα θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε ολόκληρη την ποικιλία των ντοματών και να σας πούμε ποιες ποικιλίες και υβρίδια είναι καλύτερα να επιλέξετε, με βάση συγκεκριμένες συνθήκες και χαρακτηριστικά καλλιέργειας.

Οι κύριοι τύποι ντοματών

Ανάλογα με την ανάπτυξη, οι ντομάτες χωρίζονται σε διάφοροι τύποι:

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ποικιλία.

Σφραγίδα

Αυτές είναι οι μικρότερες ντομάτες, διακρίνονται από το συμπαγές μέγεθος του θάμνου και το παχύ στέλεχος.... Οι τυπικές ποικιλίες δεν είναι οι πιο παραγωγικές ποικιλίες, το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η πρώιμη ωριμότητα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του είδους περιλαμβάνουν:

 • αντίσταση σε δυσμενείς παράγοντες - ξηρασία, παγετό.
 • ένα παχύ στέλεχος, χάρη στο οποίο το φυτό κάνει καλά χωρίς δέσιμο.
 • σφιχτή εφαρμογή λόγω μικρού μεγέθους.
 • ρηχή θέση των ριζών, η οποία σας επιτρέπει να απορροφάτε ενεργά νερό και επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
 • καλή μεταφορά φρούτων.

Οι τυπικές καλλιέργειες καλλιεργούνται κυρίως σε θερμοκήπια και θερμοκήπια, συνιστάται να φυτεύετε σε ανοιχτό έδαφος μόνο στις νότιες περιοχές.

Οι τυπικοί τύποι περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ποικιλίες:

 1. Το Cameo είναι μια πρώιμη ώριμη ποικιλία με απαλούς καρπούς, ζουμερό πολτό και ευχάριστο άρωμα.
 2. Μπογιάν - μέσο βάρος κυλινδρικών φρούτων 90 g. Εξαιρετικό για συντήρηση, ανθεκτικό στις παραμορφώσεις του καιρού, μωσαϊκό καπνού.
 3. Το Yamal διακρίνεται για την αυξημένη αντοχή του σε ασθένειες και παράσιτα. Με σωστή φροντίδα, επιτυγχάνεται καλή συγκομιδή πυκνών, στρογγυλεμένων φρούτων βάρους 70-100 g.

Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους

Ακαθόριστος

Το στέλεχος των απροσδιόριστων τοματών φτάνει σε ύψος 2-4 m, έτσι οι ποικιλίες πρέπει να είναι δεμένες. Για να περιορίσετε την ανάπτυξη του φυτού, πιέστε το πάνω μέρος του στελέχους. Αυτή η ποικιλία χαρακτηρίζεται από μακροχρόνια καρποφορία · σε θερμαινόμενα θερμοκήπια, το φυτό παράγει καλλιέργειες όλο το χρόνο.

Αναφορά. Ο πολιτισμός είναι υπέροχος για τις νότιες περιοχές. Στη μεσαία λωρίδα, καλλιεργείται σε θερμοκήπια. Σε περιοχές με μικρά και δροσερά καλοκαίρια, είναι καλύτερα να μην φυτεύετε απροσδιόριστες ποικιλίες.

Οφέλη:

 • υψηλή απόδοση - 14-17 kg / m²
 • ανθεκτική ανοσία σε μυκητιασικές ασθένειες και τις παραμορφώσεις της φύσης.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υποχρεωτική αυστηρή τήρηση των κανόνων της γεωργικής τεχνολογίας, ειδικά κατά τη διαμόρφωση ενός φυτού θάμνου.

Μεταξύ των πολλών απροσδιόριστων πολιτισμών, υπάρχουν:

 1. Άγγελος F1 - ένα νέο εγχώριο υβρίδιο χωρίς περιορισμό της αναπτυσσόμενης περιοχής, πρόωρη ωρίμανση, για λόγους σαλάτας. Διαφέρει σε υψηλή απόδοση, καλή ανοσία στο fusarium και στο verticillium.
 2. Μπέλφαστ F1 - ένα δημοφιλές πρώιμο ώριμο υβρίδιο, άνοσο στο cladosporium, fusarium, μωσαϊκό καπνού, ανέχεται καλά τη μεταφορά. Τα φρούτα με μέσο βάρος 210 g, δεν σπάσουν, αποδίδουν υψηλή - έως 26 kg / m².
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Tomato Angel F1

Άλλες αόριστες ποικιλίες και υβρίδια - Miracle of Walford, Crushed Heart, Tyler f1, Lion Heart, Star of Siberia.

Ημι-καθοριστικός

Οι ημι-καθοριστικοί σταματούν να αναπτύσσονται σε περίπου 10-12 ταξιανθίες, έχουν υψηλή απόδοση, δεν απαιτούν πολύπλοκη συντήρηση, είναι κατάλληλα για θερμοκήπια και ανοιχτό έδαφος.

Διακριτικό χαρακτηριστικό του είδους - σύντομα internodes.

Μεταξύ των πολλών ημι-καθοριστικών ποικιλιών, υπάρχουν:

 1. Μάγκνους - μια πρώιμη ποικιλία με νόστιμα φρούτα, θεωρούνται ιδανικά για κονσερβοποίηση.
 2. Σιλουέτα - ένα υβρίδιο θερμοκηπίου, τα μικρά φρούτα του αποθηκεύονται και μεταφέρονται τέλεια.
 3. κόκκινο βέλος - μια από τις πιο ανεπιτήδευτες ποικιλίες, κατάλληλη για κονσερβοποίηση και καλοκαιρινές σαλάτες, έχει υψηλή απόδοση.
 4. Ζίνουλια - ποικιλία μεσαίας σεζόν με μεγάλα και γλυκά φρούτα.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Ντομάτα Μάγκους

Καθοριστικός

Οι καθοριστικές ντομάτες είναι ποικιλίες που σταματούν να αναπτύσσονται όταν εμφανίζονται στην κορυφή της συστάδας λουλουδιών... Το ύψος δεν υπερβαίνει τα 80 εκ. Καλλιεργούνται παντού: στις νότιες περιοχές - σε ανοιχτό έδαφος, στην υπόλοιπη Ρωσία - σε θερμαινόμενα και θερμοκήπια.

Τέτοια φυτά αποφέρουν καρπούς 1 φορά ανά σεζόν. για 1-3 εβδομάδες.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των καθοριστικών ντοματών:

 • πρόωρη ωριμότητα
 • υψηλή παραγωγικότητα
 • φιλική επιστροφή
 • μη απαιτητική φροντίδα
 • τη δυνατότητα ανάπτυξης ακόμη και στις βόρειες περιοχές ·
 • καταλληλότητα για κονσερβοποίηση.

Τα μειονεκτήματα είναι αμφιλεγόμενα - ορισμένοι καλλιεργητές λαχανικών βρίσκουν τις καθορισμένες ντομάτες λιγότερο νόστιμες.

Οι καλύτερες ποικιλίες καθοριστικών ντοματών:

 1. Άλσο - μεσαία νωρίς, μεγάλη καρποφορία. Καλλιεργείται σε ανοιχτό και κλειστό έδαφος, απόδοση έως 9 kg / m². Καταναλώθηκε φρέσκο ​​και σε σαλάτες.
 2. Τζίνα Το TST είναι μια ποικιλία μεσαίας σεζόν που δεν απαιτεί τσίμπημα για θερμοκήπια ταινιών και ανοιχτό έδαφος. Ανθεκτικό σε ρωγμές και ασθένειες, κατάλληλο για κονσερβοποίηση και φρέσκια κατανάλωση.
 3. Lyubasha F1 - ένα εξαιρετικά πρώιμο υβρίδιο καθολικής χρήσης, ανθεκτικό σε ρωγμές και ασθένειες, κατάλληλο για ανάπτυξη σε ανοιχτό και κλειστό έδαφος. Διαφέρει σε υψηλή απόδοση - έως 20 kg / m².
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Ντομάτα Άλσου

Για ανοιχτό έδαφος

Πιστεύεται ότι Οι ντομάτες που καλλιεργούνται στο ανοιχτό χωράφι ξεπερνούν τις θερμοκήπες σε γεύση, μέγεθος και απόδοση... Σε έναν ανοιχτό κήπο, η επικονίαση είναι καλύτερη και η αυξημένη υγρασία στο θερμοκήπιο επηρεάζει την ποιότητα της γύρης.

Στις νότιες περιοχές, σχεδόν κάθε ποικιλία ή υβρίδιο φυτεύεται σε ανοιχτό έδαφος. Κατά την επιλογή μιας ποικιλίας για φύτευση στην κεντρική λωρίδα ή τη Σιβηρία, λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • πρόωρη ωριμότητα - συνιστάται νωρίς και μέτρια νωρίς.
 • η καλύτερη επιλογή θα ήταν τα είδη με μικρό μέγεθος - τυπικό, καθοριστικό και ημι-καθοριστικό, τέτοια είδη είναι πιο εύκολο να καλυφθούν σε περίπτωση παγετού.
 • ανοσία στην όψιμη όραση - η πιο κοινή ασθένεια σε αυτές τις περιοχές.
 • την ικανότητα ωρίμανσης μετά την πρώιμη συγκομιδή, καθώς στις βόρειες περιοχές η συγκομιδή συγκομίζεται πριν από τον πρώτο παγετό.

Επιλέγοντας μια ντομάτα για ανοιχτό έδαφος, δώστε προσοχή στις ακόλουθες ποικιλίες:

 1. Boney-MM - εξαιρετικά πρώιμη ποικιλία ωρίμανσης, κατάλληλη για καλλιέργεια σε όλη τη Ρωσία, τυπική, συμπαγής. Τα φρούτα είναι κόκκινα, ζουμερά. Δεν χρειάζεται ειδική φροντίδα, ωριμάζει πριν από το ξέσπασμα της όψιμης όρασης
 2. Torbay F1 - υβριδικό καθοριστικό μέσο-πρώιμο, χρειάζεται δέσιμο και τσίμπημα. Τα φρούτα είναι σαρκώδη, γλυκά, ροζ, κατάλληλα για φρέσκια κατανάλωση και κονσερβοποίηση. Διαφέρει σε υψηλή αντοχή σε ασθένειες και ξηρασία.
 3. Διόσπυπος - καθοριστική ποικιλία στα μέσα της σεζόν, τα φρούτα είναι στρογγυλά, πορτοκαλί-κίτρινα, σαρκώδη. Η κουλτούρα ανέχεται καλά τις κακές καιρικές συνθήκες, διακρίνεται από καλή μεταφορά και ασφάλεια, ωριμάζει καλά στο εσωτερικό.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Tomato Torbay F1

Άλλες ποικιλίες και υβρίδια είναι επίσης κατάλληλα. - Babushkino, Nastena F1, Rosanna F1, Lady, Kasamori F1, Crystal F1.

Για θερμοκήπιο

Δεν είναι κάθε ποικιλία ντομάτας κατάλληλη για καλλιέργεια σε θερμοκήπια.... Οι ποικιλίες και τα υβρίδια θερμοκηπίου πρέπει να έχουν ισχυρή ανοσία σε διάφορες ασθένειες και λοιμώξεις, καθώς τυχόν αλλαγές στο μικροκλίμα του θερμοκηπίου θα επηρεάσουν την υγεία της καλλιέργειας.

Όταν επιλέγετε μια ποικιλία, λάβετε υπόψη το ύψος του φυτού και το θερμοκήπιο., επειδή οι ψηλές ντομάτες χρειάζονται χώρο.

Επομένως, είναι πολύ δύσκολο για την επικονίαση των εντόμων να μπει στο θερμοκήπιο, επομένως Προτιμώνται οι αυτο-επικονιασμένες ποικιλίες.

Για αρχάριους προτείνουμε τις ακόλουθες ποικιλίες και υβρίδια:

 1. Diva F1 - υβρίδιο καθοριστικής πρόωρης ωρίμανσης καθολικής εφαρμογής.Δεν επηρεάζεται από τις περισσότερες ασθένειες ντομάτας. Με μεγάλη καρποφορία, δίνει καλή συγκομιδή με ελάχιστη προσπάθεια.
 2. Blagovest F1 - μεσαία νωρίς απροσδιόριστο υβρίδιο μεγάλου καρπού, ανθεκτικό σε μωσαϊκό, κλαδοσπορίωση, όψιμη όραση. Παράγει μια άφθονη συγκομιδή, εξαιρετική για σαλάτες και κονσερβοποίηση. Το τσίμπημα είναι υποχρεωτικό σε ύψος 1,5-2 m.
 3. Μπούντενοβα - μια μεσαία σεζόν, απροσδιόριστη ποικιλία που δεν απαιτεί ειδική φροντίδα. Διαθέτει σταθερή ανοσία στις ασθένειες, αποθηκεύεται καλά και ανέχεται τη μεταφορά, υψηλής απόδοσης, καθολική χρήση.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Tomato Blagovest F1

Για κονσερβοποίηση

Όταν επιλέγετε ντομάτες για κονσερβοποίηση, λάβετε υπόψη μερικές αποχρώσεις:

 • το μέγεθος και το σχήμα του καρπού ·
 • πυκνότητα δέρματος
 • μικροί θάλαμοι σπόρων ·
 • σαρκώδη τείχη.

Οι σύγχρονοι κτηνοτρόφοι έχουν εκτραφεί τεράστιος αριθμός ποικιλιών και υβριδίων κατάλληλων για κονσερβοποίηση:

 1. το μήλο του Αδάμ - απροσδιόριστη ποικιλία θερμοκηπίου με στρογγυλεμένα, τέλεια ακόμη και φρούτα βάρους περίπου 130-180 γραμμάρια. Διακρίνεται από υψηλή απόδοση, καλή ανοσία στις ασθένειες και ταυτόχρονη ωρίμανση μεγάλου αριθμού ντοματών.
 2. Κονσέρβα Barnaul - καθοριστική ποικιλία πρώιμης ωρίμανσης για ανοιχτό έδαφος, ντομάτες βάρους 40-60 g, ωριμάζουν. Ιδανικό για κονσερβοποίηση.
 3. Tanya F1 - υβρίδιο μεσαίας σεζόν καθοριστικού τύπου, στρογγυλά φρούτα, βάρους 150-170 g. Δεν απαιτεί ειδική φροντίδα, ανθεκτικό σε ασθένειες ντομάτας, δεν απαιτεί τσίμπημα, δίνει συγκομιδή υψηλής ποιότητας.
 4. Λιχουδιά τουρσί - θεωρείται ιδανική ποικιλία για κονσερβοποίηση.

Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους

Για καλλιέργεια στο μπαλκόνι

Η απλούστερη οδηγία κατά την αγορά σπόρων είναι η επιγραφή στη συσκευασία "ποικιλία μπαλκονιών". Επίσης δώστε προσοχή σε τέτοια χαρακτηριστικά:

 • αυτο-επικονίαση;
 • πρόωρη ωριμότητα
 • συμπαγές;
 • ανοσία σε ασθένειες
 • ρηχό ριζικό σύστημα.

Μην τοποθετείτε δοχεία με ντομάτες διαφορετικών ποικιλιών σε κοντινή απόσταση... Εάν συμβεί διασταυρούμενη επικονίαση, η ποιότητα της καλλιέργειας θα επηρεαστεί.

Στη χώρα μας, τα πιο δημοφιλή είναι:

 1. Θαύμα μπαλκόνι - ένας μικρός συμπαγής θάμνος καλύπτεται κυριολεκτικά με μικρές ντομάτες, μέσου βάρους 60 g. Αυτο-επικονιασμένη, πρώιμη ποικιλία ωρίμανσης. Καλλιεργείται όλο το χρόνο, η απόδοση είναι έως 2 κιλά ανά θάμνο.
 2. Μπαλαρίνα F1 - πρώιμο ώριμο υβρίδιο, συλλέξτε έως και 2 κιλά ντομάτες από τον θάμνο. Είναι καλά αποθηκευμένο, έχει ισχυρή ανοσία στις ασθένειες, ανέχεται τις αλλαγές θερμοκρασίας καλά, πολύ νόστιμο.
 3. Κίτρινο μαργαριτάρι - πρώιμη ώριμη ποικιλία με μικρά κίτρινα φρούτα βάρους περίπου 30 γραμμάρια. Δεν απαιτείται φωτισμός. Ένας συμπαγής θάμνος δίνει έως και 6 κιλά απόδοση.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Κίτρινο μαργαριτάρι ντομάτας

Ανθεκτικό στο κρύο

Οι ψυχρές ντομάτες είναι πιο ανεκτές από άλλες.

Τέτοιες ποικιλίες είναι πολύ δημοφιλείς στις βόρειες περιοχές.:

 1. Snegirek - ένας απόλυτος κάτοχος ρεκόρ μεταξύ των ανθεκτικών στο κρύο ντοματών, μεγαλώνει και αποδίδει καρπούς σε θερμοκρασίες από 0 ° C, με μικρό μέγεθος. Τα φρούτα είναι μεγάλα, βάρους έως 200 g. Δεν απαιτείται τσίμπημα.
 2. Ταϊμίρ - εξαιρετικά πρώιμη ωρίμανση, στάνταρ, ανθεκτική σε καθυστερήσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Αναπτύσσεται και αποδίδει καρπούς ακόμη και όταν ο θάμνος παγώνει.
 3. Χιονόπτωση F1 - απροσδιόριστο, ανθεκτικό στο κρύο, υβριδικό μέσο-πρώιμο για καθολική χρήση. Αντέχει τέλεια τις ακραίες θερμοκρασίες. Τα φρούτα που συλλέγονται αποθηκεύονται καλά και μπορούν να ωριμάσουν μέχρι τον Δεκέμβριο.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Ντομάτα Snegirek

Υψηλή απόδοση

Μεταξύ των ποικιλιών υψηλής απόδοσης, διακρίνονται τα ακόλουθα:

 1. Γίγαντας σμέουρων - μια μεγάλη ντομάτα μεσαίας περιόδου, πιο κατάλληλη για φρέσκια κατανάλωση, μεγαλώνει καλά τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό έδαφος. Μέχρι 6 κιλά φρούτων συλλέγονται από έναν θάμνο, είναι ανεπιτήδευτο και ανθεκτικό σε ασθένειες.
 2. Ταύρος καρδιά - μια αγαπημένη ποικιλία ντομάτας, τα φρούτα είναι νόστιμα και αρωματικά, ζυγίζουν έως 400 γραμ. Μέση απόδοση ανά θάμνο - 8 κιλά.
 3. Ανδρομέδα F1 - ένα πρώιμο υβρίδιο με καλή γεύση και καρποφόρα χαρακτηριστικά, απαιτεί καλτσοδέτα. Τα φρούτα είναι κόκκινα και κίτρινα, τα τελευταία είναι μεγαλύτερα. Αποδίδει καλά φρούτα σε θερμοκήπια.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Καρδιά βοοειδών ντομάτας

Με ωριμότητα

Όπως με όλες τις άλλες καλλιέργειες λαχανικών, οι ντομάτες ταξινομούνται ανά ημερομηνίες ωρίμανσης.

Εξαιρετικά νωρίς

Από τη στιγμή που οι πρώτοι βλαστοί φαίνονται να ωριμάζουν, χρειάζονται από 75 έως 85 ημέρες... Κατά κανόνα, αυτές είναι μικρές ντομάτες με μικρά φρούτα. Δεν είναι διάσημα για την υψηλή απόδοση τους, είναι κατάλληλα για περιοχές με μικρές ώρες ημέρας.

Αξίζει να εξεταστεί για τη φύτευση τόσο σούπερ νωπών τοματών όπως:

 1. Το όνειρο του κηπουρού - ανθεκτική στις ασθένειες, υψηλή απόδοση, ευέλικτη ποικιλία. Απαιτείται καλτσοδέτα και καρφίτσα. Τα φρούτα είναι ζουμερά και γλυκά.
 2. Θερμοκήπιο πρόωρη ωρίμανση F1 - υβριδική ντομάτα για γενική χρήση, σκούρα κόκκινα φρούτα με ελαφριά πικρία.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Το όνειρο της ντομάτας κηπουρού

Νωρίς

Οι ντομάτες πρώιμης συγκομιδής συγκομίζονται 90 ημέρες μετά τη βλάστηση... Η σάρκα αυτών των λαχανικών είναι πιο γλυκιά από αυτή των εξαιρετικά νωρίς. Οι ποικιλίες είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε εύκρατα και κρύα κλίματα.

Πρώιμες ωριμάζουσες ποικιλίες και υβρίδια τομάτας που κέρδισαν την αγάπη των κηπουρών:

 1. Barberry F1 - πρόωρο ωρίμανσης ακαθόριστο υβρίδιο για θερμοκήπια, απαιτεί καλτσοδέτα και τσίμπημα. Τα φρούτα είναι ωοειδή, ζουμερά, συλλέγονται σε μεγάλες συστάδες των 50-70 τεμαχίων. Φρούτα μέχρι το φθινόπωρο.
 2. Μεγάλη μαμά - πρώιμη, καθοριστική ποικιλία για ανοιχτό έδαφος και θερμοκήπια. Απαιτείται καλτσοδέτα και καρφίτσα. Ένας μοναδικός συνδυασμός πρώιμης ωριμότητας και μεγάλης καρποφορίας, απόδοση - έως 9 kg / m².
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Ντομάτα Μεγάλη Μαμά

Μέσα αργά

Χρόνος ωρίμανσης των τοματών ωρίμανσης - 100-115 ημέρες από την ημερομηνία εμφάνισης... Τέτοιες ποικιλίες αισθάνονται υπέροχες τόσο στον ανοιχτό χώρο όσο και στα θερμοκήπια.

Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς μεσοπρόθεσμες ποικιλίες:

 1. Το αριστούργημα Altai - τα φρούτα ζυγίζουν κατά μέσο όρο 400 g, η γεύση είναι ευχάριστη, νόστιμη. Το φυτό είναι δεμένο και τσίμπημα.
 2. Rosemary F1 - το υβρίδιο έχει υψηλή απόδοση, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, έχει ανοσία στο cladosporium και το fusarium.
Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους
Το αριστούργημα ντομάτας Αλτάι

αργά

Χρειάζονται 120-130 ημέρες για να ωριμάσουν, ως επί το πλείστον, αυτές είναι ποικιλίες θερμοκηπίου.

Μεταξύ των αργά τομάτας, υπάρχουν:

 1. Ροζ μπράντυ με μοσχάρι - έχει μια ασυνήθιστη γεύση, εξαιρετική για σαλάτες, μεγάλη καρποφορία, ανέχεται καλά τη μεταφορά και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 2. Αγριόγατος - καθοριστικό υβρίδιο, απόδοση έως 6 kg / m², ανθεκτικό σε μεγάλες καλλιέργειες.

Ποικιλίες ποικιλιών και υβριδίων ντομάτας και τα χαρακτηριστικά τους

συμπέρασμα

Κάθε κηπουρός ονειρεύεται μια εξαιρετική συγκομιδή ποιοτικών ντοματών. Η επιλογή των σωστών σπόρων είναι απαραίτητη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πριν πάτε στο κατάστημα, αποφασίστε ποιες ντομάτες θέλετε να καλλιεργήσετε - μικρές, μεγάλες, μαρούλι ή κονσερβοποίηση, όπου θα φυτέψετε - στον ανοιχτό χώρο, σε ένα θερμοκήπιο ή σε ένα μπαλκόνι, τι είδους συγκομιδή σκοπεύετε να πάρετε. Μιλήσαμε λεπτομερώς για όλες τις αποχρώσεις, οπότε η επιλογή της ίδιας ποικιλίας δεν θα είναι δύσκολη για εσάς.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια