Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματών

Η καθυστέρηση είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες ντομάτας. Προκαλείται από τον μύκητα όψιμης όρασης. Όλο το έδαφος των ασθενών φυτών, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, καλύπτεται με καφέ κηλίδες. Τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται και τα μούρα αρχίζουν να σαπίζουν. Τελικά, αυτό οδηγεί στο θάνατο των φυτών και σε ζημιές στην καλλιέργεια.

Είναι σχεδόν αδύνατο να θεραπευτεί η καθυστέρηση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την πρόληψη αυτής της ασθένειας. Οι καλλιεργητές λαχανικών χρησιμοποιούν τόσο παρασκευασμένα όσο και σπιτικά παρασκευάσματα. Πώς να επεξεργαστείτε τις ντομάτες από καθυστερημένη όραση στο ανοιχτό πεδίο - διαβάστε παρακάτω.

Χαρακτηριστικά της πρόληψης και της θεραπείας της phytophthora

Το Phytophthora είναι ένας επικίνδυνος μύκητας, η κύρια αιτία θανάτου των νυχτερινών καλλιεργειών... Μολύνει τις ντομάτες σε δροσερό, υγρό καιρό και προκαλεί θάνατο στα φυτά. Εάν η ασθένεια έχει καταφέρει να επηρεάσει τις ωοθήκες και τα φρούτα, τότε δεν θα είναι δυνατή η διάσωση των φυτών.

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματώνΣτα πρώτα στάδια της νόσου, υπάρχει η πιθανότητα να σωθούν τα προσβεβλημένα φυτά. Για να προστατέψετε τα κρεβάτια από την όψιμη όραση, πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια της:

 1. Μια λευκή άνθιση σχηματίζεται στα φύλλα και τους μίσχους, που αργότερα σκουραίνει και μετατρέπεται σε καφέ ή μαύρα ξηρά σημεία. Το έδαφος των φυτών αρχίζει να μαραίνεται.
 2. Τα φρούτα καλύπτονται με μικρά μαύρα σημεία. Με την πάροδο του χρόνου, μεγαλώνουν, αποκτούν καφέ απόχρωση και αρχίζουν να σαπίζουν.

Τέτοια σημεία εμφανίζονται μέσα σε μερικές ημέρες μετά τη μόλυνση. Η εμφάνισή τους είναι εύκολο να προβλεφθεί, γνωρίζοντας τις αιτίες της νόσου:

 1. Υγρασία και θερμοκρασία... Σε ζεστό ξηρό καιρό, τα σπόρια του μύκητα βρίσκονται σε «αδρανής» κατάσταση, οπότε υπό τέτοιες συνθήκες οι ντομάτες δεν αρρωσταίνουν. Μετά από παρατεταμένες βροχές, κρύα χτυπήματα ή αλλαγές θερμοκρασίας, ενεργοποιείται η καθυστέρηση και η πιθανότητα μόλυνσης των φυτών αυξάνεται στο 100%. Δηλαδή, η λοίμωξη αργά από την όραση εμφανίζεται σε υγρό καιρό καιρό.
 2. Κακή ανταλλαγή αέρα και παραβίαση των κανόνων ποτίσματος... Η στασιμότητα της υγρασίας και η έλλειψη αέρα είναι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη όψιμης όρασης.
 3. Η εγγύτητα των φυτεύσεων πατάτας... Ο μύκητας αδρανοποιείται σε κονδύλους πατάτας. Αυτή η κουλτούρα είναι φορέας όψιμης όρασης.
 4. Ακατάλληλοι δείκτες οξύτητας του εδάφους... Τα εξαιρετικά αλκαλικά εδάφη είναι βέλτιστα για την ανάπτυξη όψιμης όρασης.
 5. Έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών... Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ασυλία των τοματών και τις καθιστά πιο ευαίσθητες σε ασθένειες.
 6. Εισαγωγή υπερβολική γονιμοποίηση αζώτου... Η περίσσεια αυτής της ουσίας στο έδαφος διεγείρει την ανάπτυξη του μύκητα. Επίσης, αυτός ο παράγοντας προκαλεί το σχηματισμό ενός μεγάλου όγκου πρασίνου, που εμποδίζει την κανονική ανταλλαγή αέρα.

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματών

Όσο λιγότεροι παράγοντες περιγράφονται γύρω από τις ντομάτες, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα η μόλυνσή τους με όψιμη όραση. Ως εκ τούτου, το κύριο καθήκον της πρόληψης είναι να παρέχει στα φυτά βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης.

Η επεξεργασία των φυτών είναι δυνατή μόνο στα αρχικά στάδια. ανάπτυξη ασθενειών. Εάν υπάρχουν πολλές βλάβες στο φυτό, αυτοί οι θάμνοι θα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς και να καούν.

Μέθοδοι αντιμετώπισης της καθυστερημένης καταστροφής

Για την πρόληψη της όψιμης όρασης χρησιμοποιήστε τρεις τύπους χρημάτων:

 1. Λαϊκές θεραπείες... Θεωρούνται τα ασφαλέστερα. Είναι κατάλληλα για ψεκασμό φυτών ακόμη και κατά την ωρίμανση και ωρίμανση των φρούτων. Είναι αποτελεσματικά για την πρόληψη ασθενειών, αλλά δεν θα σώσουν πλέον άρρωστα φυτά.
 2. Φαρμακευτικά παρασκευάσματα... Λιγότερο ασφαλές από τις λαϊκές θεραπείες, αλλά δεν βλάπτουν το περιβάλλον και δεν οδηγούν σε σοβαρή δηλητηρίαση. Χρησιμοποιούνται μέχρι το σχηματισμό ωοθηκών. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόληψη ασθενειών. Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης ασθενειών, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τον μύκητα.
 3. Χημικά... Πολλά από αυτά είναι τοξικά για τον άνθρωπο, επομένως ψεκάζονται με φυτά πριν εμφανιστούν οι ταξιανθίες. Σπάνια χρησιμοποιούνται για την πρόληψη, αλλά είναι αποτελεσματικά στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης ασθενειών.

Λαϊκές θεραπείες

Οι λαϊκές θεραπείες είναι οι ασφαλέστερες και πιο προσιτές... Είναι εύκολο να φτιαχτούν με τρόφιμα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Επιτρέπεται η χρήση τέτοιων παρασκευασμάτων ακόμη και κατά την περίοδο καρποφορίας των ντοματών, δεν δηλητηριάζουν τα φρούτα και είναι ασφαλή για το περιβάλλον.

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματών

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις πιο αποτελεσματικές συνταγές για ψεκασμό φυτεύσεων:

 1. Διάλυμα αλατιού... Για να το προετοιμάσετε, διαλύστε ένα ποτήρι αλάτι σε 5 λίτρα νερό. Το προκύπτον προϊόν ψεκάζεται με θάμνους ντομάτας. Αυτή η προστασία αλατιού θα αποτρέψει την ανάπτυξη μυκητιακών σπόρων.
 2. Διάλυμα σαπουνιού τέφρας... Για να το προετοιμάσετε, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σε έναν κάδο νερού 5 λίτρων. φλαμουριά. Η σύνθεση επιμένει σε τρεις ημέρες. Στη συνέχεια τρίψτε μισό κομμάτι σαπούνι πλυντηρίου στο μείγμα. Τα φυτά ψεκάζονται με αυτό το μείγμα κάθε δύο εβδομάδες.
 3. Γαλακτοκομικά προϊόντα... Για 10 λίτρα νερό, πάρτε 1,5 λίτρα κεφίρ, ξινό γάλα ή ορό γάλακτος. Το έδαφος του φυτού υποβάλλεται σε επεξεργασία με αυτό το μείγμα το βράδυ.
 4. Έγχυση σκόρδου... Προσθέστε 1,5 κουταλιά της σούπας σε έναν κουβά με νερό. ψιλοκομμένο σκόρδο και βέλη. Το μείγμα εγχύεται για μια ημέρα, και στη συνέχεια προστίθενται 0,5 κουταλάκι του γλυκού σε αυτό. υπερμαγγανικό κάλιο. Το φυτό υποβάλλεται σε επεξεργασία με τον παράγοντα για πρώτη φορά πριν από το σχηματισμό ωοθηκών, τη δεύτερη φορά μετά την εμφάνιση 1 ωοθήκης. Στη συνέχεια κάθε δύο εβδομάδες.
 5. Ζωμός Tinder... 100 γραμμάρια μανιταριού κόβονται σε μύλο κρέατος και παρασκευάζονται σε 1 λίτρο. βραστό νερό. Το προϊόν αφήνεται να παρασκευαστεί για 3-4 ώρες, μετά το οποίο φιλτράρεται και χρησιμοποιείται για ψεκασμό.
 6. Φρύξη του χαλκού... Το χαλκό σύρμα είναι πυρωμένο, κόβεται σε κομμάτια μήκους 3-4 cm και το στέλεχος τρυπιέται μαζί του σε απόσταση 10 cm από την επιφάνεια του εδάφους. Τα άκρα του σύρματος διπλώνονται προς τα κάτω. Η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικα φυτά με φρούτα.
 7. Διάλυμα σόδας... Για 1 λίτρο νερό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. σόδα.

Οι θεραπείες στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόληψη ενάντια στην καθυστέρηση. Η χρήση τους είναι επίσης δυνατή εάν ο μύκητας έχει μολύνει μόνο λίγα φύλλα στα φυτά. Σε αυτήν την περίπτωση, τα πράσινα που έχουν προσβληθεί αφαιρούνται.

Σημείωση! Πολλές από τις περιγραφόμενες θεραπείες βοηθούν στην καταπολέμηση όχι μόνο της καθυστερημένης κρίσης, αλλά και άλλων ασθενειών και παρασίτων.

Χημικά

Χημικά περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ουσιών που σκοτώνουν τη φυτοχώρα... Η χρήση τους είναι αποτελεσματική όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και για τη θεραπεία της νόσου.

Η σύνθεση τέτοιων προϊόντων περιέχει επιβλαβείς ουσίες που διεισδύουν στο έδαφος και στα υπόγεια ύδατα. Όταν οι ντομάτες έχουν καρπούς, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Οι κηπουροί προσπαθούν να μην χρησιμοποιούν τέτοια φάρμακα εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο και στα αρχικά στάδια.

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματώνΤα πιο δημοφιλή χημικά για την καταπολέμηση της καθυστερημένης καταστροφής:

 1. Ecopin. Πάρτε 1 g του προϊόντος σε έναν κουβά με νερό.
 2. Infinito. Σε 10 λίτρα νερό προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας. φάρμακο.
 3. "Μεταξίλη". Σε 5 λίτρα νερού, αραιώνονται 40 g του προϊόντος.
 4. "Ditan M-45". 16 g της ουσίας προστίθενται σε 10 l νερού.
 5. "Ακροβάτης". Σε 10 λίτρα υγρού, διαλύονται 40 g της ουσίας.
 6. Φιτοσπορίνη. Σε 10 λίτρα νερού, αραιώνονται 5 g σκόνης ή 15 σταγόνες.
 7. "Μετρανιδαζόλη" ή "Trichopol"... Προσθέστε 20 θρυμματισμένα δισκία σε 10 λίτρα νερού.

Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται όχι μόνο για ψεκασμό ντοματών, αλλά και για άρδευση εδάφους που έχει μολυνθεί με καθυστέρηση.

Προϊόντα φαρμακείου

Τα φαρμακευτικά προϊόντα χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τη θεραπεία ανθρώπων. Αυτοί Θα βοηθήσω επίσης τις ντομάτες με καθυστέρηση... Το κύριο πράγμα είναι να τα χρησιμοποιήσετε σωστά:

 1. Λύση βορικό οξύ... Για την παρασκευή του 1 κουτ. το βορικό οξύ διαλύεται σε έναν κάδο νερού.
 2. Ιώδιο... Προσθέστε 30 σταγόνες ιωδίου σε έναν κουβά με νερό.Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του προϊόντος, προστίθεται 1 λίτρο γάλακτος σε αυτό.
 3. Διάλυμα χλωριούχου καλίου. Για 10 λίτρα νερού, πάρτε 10 g χλωριούχου καλίου.
 4. "Φουρασιλίνη"... 20 δισκία "Furacilin" συνθλίβονται και διαλύονται σε ένα κουβά με νερό.
 5. Υπερμαγγανικό κάλιο. Οι ντομάτες ψεκάζονται με ανοιχτό ροζ διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 10 g σκόνης για 10 λίτρα νερού. Ένα τέτοιο εργαλείο χρησιμοποιείται επίσης για την απολύμανση του εδάφους, στην περίπτωση αυτή παρασκευάζεται ένα σκούρο ροζ διάλυμα.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, τα φαρμακευτικά παρασκευάσματα είναι κοντά στις θεραπείες στο σπίτι.... Χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόληψη.

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματών

Ποια θεραπεία να επιλέξετε ανάλογα με το μήνα

Σε διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης τομάτας, χρησιμοποιούνται διαφορετικά μέσα.... Αυτό είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή φαρμάκων:

 1. Τα χημικά χρησιμοποιούνται πριν από την ανθοφορία και το σχηματισμό των πρώτων ωοθηκών. Χρησιμοποιούνται τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ποτίζονται επίσης μαζί τους το φθινόπωρο μετά τη συγκομιδή στα κρεβάτια όπου μεγάλωσαν οι ντομάτες που είχαν μολυνθεί με καθυστέρηση. Το "Fitosporin" χρησιμοποιείται επίσης την άνοιξη, πριν από το ίζημα των φυτών. Αυτό το προϊόν είναι επίσης κατάλληλο για επεξεργασία σπόρων.
 2. Εάν τα φυτά δεν είναι άρρωστα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ασφαλέστερες θεραπείες στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Ψεκάζονται με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, ιωδίου, γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση, κ.λπ. Σε αυτό το στάδιο, δεν χρησιμοποιούνται καλώδια αλατιού και χαλκού.
 3. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν οι ντομάτες ανθίζουν και σχηματίζουν τις πρώτες ωοθήκες, είναι καλύτερα να απορρίπτετε χημικά. Στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης ασθενειών, οι λαϊκές συνταγές θα είναι αποτελεσματικές. Ειδικά συχνά για ενήλικες ντομάτες, χρησιμοποιούνται χάλκινα σύρματα.
 4. Εάν η επιδημία της όψιμης κηλίδας άρχισε στα τέλη Ιουλίου ή Αυγούστου, τότε τα φυτά ψεκάζονται με ένα ισχυρό διάλυμα αλατιού. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στη διατήρηση της καλλιέργειας, αλλά θα οδηγήσει σε μαρασμό του πρασίνου.

Πώς να θεραπεύσετε τις ντομάτες από αργά νερά στο ανοιχτό χωράφι

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματώνΓια την προστασία των ντοματών από την καθυστερημένη καταστροφή, Είναι σημαντικό να τηρείτε το πρόγραμμα πρόληψης... Αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μόλυνσης από φυτά:

 1. Η πρώτη θεραπεία πραγματοποιείται πριν από την εμφάνιση ταξιανθιών. Χρησιμοποιούν τόσο οικιακά όσο και χημικά παρασκευάσματα.
 2. Τη δεύτερη φορά οι ντομάτες ψεκάζονται μετά την εμφάνιση της πρώτης ωοθήκης. Επιτρέπεται η χρήση μόνο φαρμακευτικών ή λαϊκών φαρμάκων.
 3. Στη συνέχεια ο ψεκασμός πραγματοποιείται κάθε δύο εβδομάδες.

Αυτό το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για την πρόληψη της όψιμης όρασης... Εάν τα φυτά είναι ήδη άρρωστα, η θεραπεία πραγματοποιείται συχνότερα.

Στα αρχικά στάδια, είναι δυνατόν να σταματήσει η ανάπτυξη όψιμης όρασης... Για αυτό, τα φυτά εξετάζονται προσεκτικά και τα προσβεβλημένα φύλλα αφαιρούνται. Τα μέρη των τεμαχίων πασπαλίζονται με τέφρα.

Οι θάμνοι με προσβεβλημένο στέλεχος αφαιρούνται εντελώς... Μεταφέρονται από την τοποθεσία και καίγονται. Μετά από αυτό, οι υγιείς φυτεύσεις υποβάλλονται σε επεξεργασία εβδομαδιαίως. Το έδαφος ποτίζεται με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, "Φιτοσπορίνη"Ή θειικό χαλκό.

Πριν από το όργωμα σημαίνει κατά της καθυστερημένης όρασης, το έδαφος ποτίζεται με συνηθισμένο ζεστό νερό. Αυτό θα αποτρέψει τη σήψη των ριζών.

Προληπτικά μέτρα

Υπάρχουν πολλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν, για να αποφευχθεί η μόλυνση των φυτών με καθυστέρηση:

 1. Τα φυτά ποτίζονται σωστά. Το νερό δεν πρέπει να είναι κρύο. Είναι σημαντικό να αποφύγετε το στάσιμο νερό. Το έδαφος υγραίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα. Οι ντομάτες ποτίζονται μόνο στη ρίζα, το νερό που παίρνει στα φύλλα θα αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών.
 2. Το χώμα χαλαρώνεται μετά από καθίζηση και πότισμα. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της κανονικής ανταλλαγής αέρα ρίζας και την πρόληψη της στασιμότητας της υγρασίας.
 3. Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματώνΕπίστρωση Τα κρεβάτια καλύπτονται με ένα στρώμα από άχυρο, σανό ή λινάτσα. Αυτό θα προστατεύσει τα φυτά από μολύνσεις και θα δημιουργήσει βέλτιστα επίπεδα υγρασίας.
 4. Κατά τη διάρκεια των παγετών, καθώς και στο τέλος του καλοκαιριού με κρύα νυχτερινά, συνιστάται να καλύπτετε τα κρεβάτια τη νύχτα με φιλμ. Αυτό θα προστατεύσει τη φύτευση από κρύες δροσιές.
 5. Η διατήρηση της εναλλαγής καλλιεργειών είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα. Οι ντομάτες δεν φυτεύονται στα κρεβάτια όπου οι καλλιέργειες νυχτερινής σκιάς αυξήθηκαν πέρυσι. Δεν συνιστάται να φυτεύετε πατάτες κοντά σε φύτευση τομάτας.
 6. Απολύμανση.Πριν από τη φύτευση, το χώμα του κήπου και το έδαφος δενδρυλλίων, δοχεία δενδρυλλίων, υλικό φύτευσης και εργαλεία κήπου απολυμαίνονται με αντιμυκητιασικά φάρμακα. Όλα αυτά μεταφέρουν τα σπόρια του μύκητα.
 7. Μετά από κρύες παρατεταμένες βροχές, τα φυτά πρέπει να ψεκάζονται με αντιμυκητιακούς παράγοντες. Η πιθανότητα ότι ο μύκητας σε τέτοιες συνθήκες έχει ήδη καταφέρει να μολύνει τους θάμνους είναι ίση με 100%.
 8. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους κανόνες διατροφής. Το κάλιο και ο φώσφορος εισάγονται τακτικά στο έδαφος. Η ποσότητα γονιμοποίησης αζώτου ελαχιστοποιείται.

Χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους κατοίκους του καλοκαιριού

Οι έμπειροι κηπουροί γνωρίζουν πολλά μυστικά της μάχης και της πρόληψης της καθυστερημένης καταστροφής. Η λίστα περιέχει τα πιο επιτυχημένα από αυτά:

 1. Για να αποφύγετε την προσβολή των ντοματών με καθυστέρηση, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος γύρω από τις ντομάτες είναι λίγο ελαφρώς βρεγμένο. Για να διατηρηθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στα καταφύγια μεμβρανών, υπάρχουν πολλές μικρές τρύπες σε αυτά.
 2. Μερικοί κηπουροί για να προστατεύσουν τις ντομάτες από την καθυστερημένη καταστροφή τους ψεκάζουν με αφέψημα από αψιθιά, πικραλίδα ή φικελίνη. Είναι χρήσιμο να προσθέσετε μερικές σταγόνες ιωδίου σε αυτό το μείγμα. Ένα τέτοιο παρασκεύασμα δεν ψεκάζεται μόνο στους θάμνους, αλλά και στο έδαφος. Έχει αντιμυκητιακή δράση και επιπλέον εμπλουτίζει το έδαφος.
 3. Έχει παρατηρηθεί ότι εάν φυτέψετε σιτάρι, σίκαλη, βασιλικό ή καπνό γύρω από τα κρεβάτια ντομάτας και ανάμεσα σε σειρές, τότε η πιθανότητα μόλυνσης τους με καθυστερημένη καταστροφή θα μειωθεί σημαντικά.

Κριτικές

Κάθε καλλιεργητής επιλέγει για τον εαυτό του την καλύτερη επιλογή για την καταπολέμηση της καθυστέρησης... Μερικά από αυτά αφήνουν χρήσιμες πληροφορίες στις κριτικές τους.

Πώς και τι να θεραπεύσετε τις ντομάτες από την καθυστερημένη κρίση στο ανοιχτό πεδίο: κορυφαίες καλύτερες θεραπείες και κανόνες για τον ψεκασμό ντοματώνInna, Μόσχα: «Σε ένα υγρό, δροσερό κλίμα, η καθυστερημένη όραση είναι ένα κοινό πρόβλημα. Καλλιεργώ κυρίως ψυχρές ανθεκτικές ποικιλίες με ανοσία στους μύκητες, αλλά αυτό δεν βοηθά πάντα. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, είναι άχρηστο να καταπολεμάμε την καθυστερημένη μυρωδιά όταν τα συμπτώματά της εμφανίζονται στα φυτά. Δίνω τη μέγιστη προσοχή στην πρόληψη. Φυτεύω ντομάτες στις πιο ηλιόλουστες περιοχές του κήπου, χρησιμοποιώ στάγδην άρδευση. Μετά από τυχόν καθίζηση και κρύα χτυπήματα, πρέπει να ψεκάσω τους θάμνους με διάλυμα φουρακιλίνης ή ιωδίου ".

Αντρέι, Μπέλγκοροντ: «Καλλιεργώ ντομάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η καθυστερημένη καταστροφή τους επηρεάζει συνήθως στα τέλη Αυγούστου. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους κανόνες φροντίδας και ψεκάστε τους θάμνους με διάλυμα τέφρας και σαπούνι. Εάν εμφανιστεί καθυστερημένη κηλίδα στη διαδικασία ωρίμανσης, τότε αφαιρώ τις άγουρες ντομάτες, τις πλένω με ένα αδύναμο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, τις σκουπίζω και τις αφήνουν να στεγνώσουν στον ήλιο. Κόβω τα ώριμα φρούτα με κηλίδες και τα χρησιμοποιώ για το μαγείρεμα ζεστών πιάτων. ".

συμπέρασμα

Η καθυστέρηση είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες ντομάτας. Στα μεταγενέστερα στάδια, είναι άχρηστο να το πολεμήσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι πρόληψης. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες φροντίδας και να αποφύγετε παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μυκητιασικής λοίμωξης.

Τα ειδικά φάρμακα θα βοηθήσουν στην πρόληψη. Πωλούνται στο κατάστημα και είναι εύκολο να φτιάξετε τον εαυτό σας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια