Οδηγίες για την επεξεργασία ντοματών από όψιμο βάψιμο με ιώδιο και βορικό οξύ: καταπολεμάμε την ασθένεια γρήγορα και αποτελεσματικά

Η καλλιέργεια ντοματών είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί τη βελτίωση της θρεπτικής σύνθεσης του εδάφους. Η κακή φροντίδα των φυτών οδηγεί συχνά στην εμφάνιση μυκητιασικών ασθενειών. Στο άρθρο θα σας πούμε πώς να επεξεργαστείτε τις ντομάτες από όψιμη όραση με ιώδιο και βορικό οξύ.

Τα οφέλη του βορικού οξέος και του ιωδίου για τις ντομάτες

Το ιώδιο και το βορικό οξύ δεν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες.

Αρκετά μικρή δόση στις ντομάτες:

 • ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • δεν συσσωρεύτηκαν νιτρικά άλατα ·
 • σχημάτισε περισσότερες ωοθήκες.
 • αντιστάθηκε στις αρνητικές περιβαλλοντικές επιρροές.
 • δεν δέχθηκαν επίθεση από βακτήρια και μύκητες.
 • άντεξε άφθονα.

Εάν χρησιμοποιείτε λανθασμένα τέτοια φάρμακα, θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.... Συχνά το φυτό γίνεται κίτρινο, ρίχνει φύλλωμα, πεθαίνει.

Οδηγίες για την επεξεργασία ντοματών από όψιμο βάψιμο με ιώδιο και βορικό οξύ: καταπολεμάμε την ασθένεια γρήγορα και αποτελεσματικά

Η αρχή της δράσης του βορικού οξέος και του ιωδίου στην καταπολέμηση της όψιμης όρασης

Το ιώδιο και το βορικό οξύ είναι ακίνδυνα για τα λαχανικά... Απολυμάνουν ποιοτικά το έδαφος και τη φύτευση, αποτρέπουν την ανάπτυξη καθυστερημένης καταστροφής.

Κηπουροί συνιστάται η χρήση παρασκευασμάτων με τη μορφή επικάλυψης στο έδαφος... Ένα άρρωστο φυτό μεταμορφώνεται σε 2-3 ημέρες, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται και επιταχύνεται η άνθηση.

Αναφορά. Οι ειδικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν για την αποτελεσματικότητα του ιωδίου και του βορικού οξέος. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αύξηση της αντίστασης ντομάτες μέχρι αργά... Αλλά πολλοί κηπουροί επιμένουν στην καταστροφή μολυσμένων φυτεύσεων, θεωρώντας ότι αυτή είναι η μόνη σωστή μέθοδος για την καταπολέμηση του μύκητα.

Πώς να προετοιμάσετε ένα διάλυμα ιωδίου και βορικού οξέος

Η προετοιμασία του προϊόντος συνεπάγεται συμμόρφωση με τις αναλογίες... Συχνά προστίθενται βοηθητικά συστατικά στα κύρια συστατικά, για παράδειγμα, σόδα ή αμμωνία.

Αναλογίες και οδηγίες

Απαιτείται:

 • 1 κουτ 1% βορικό οξύ;
 • 30 σταγόνες ιωδίου
 • 10 λίτρα νερού.

Συστατικά αναμίξτε σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

 1. Αραιώστε το βορικό οξύ σε ζεστό νερό. Ένα γυαλί χρησιμοποιείται για αυτούς τους σκοπούς.
 2. Το προκύπτον διάλυμα προστίθεται σε 10 λίτρα νερού.
 3. Ψύξτε το μείγμα έτσι ώστε να είναι δροσερό.
 4. Το ιώδιο προστίθεται στο τελικό εναιώρημα.

Η επεξεργασία της τομάτας ξεκινά με στα μέσα της σεζόν.

Αναφορά.Οι κηπουροί συνιστούν να προσθέσετε 100 g σκόρδου στο διάλυμα. Το μείγμα διηθείται πριν από τη χρήση.

Διάλυμα σόδας

Σε 10 λίτρα νερού, 5 κουταλιές της σούπας αραιώνονται. μεγάλο. σόδα, προπαρασκευασμένο βορικό μείγμα (1 κουταλάκι του γλυκού για 1 κουταλιά της σούπας. ζεστό νερό). Στη συνέχεια προσθέστε 30 σταγόνες ιωδίου και επιμείνετε το διάλυμα για 2 ώρες.

Τα συστατικά επιβραδύνουν την ανάπτυξη του μύκηταθα βοηθήσει τον καρπό να αναπτυχθεί κανονικά.

Με προσθήκη αμμωνίας

Αυτό Η λύση όχι μόνο θα προστατεύσει τις ντομάτες από όψιμη καταστροφή, αλλά και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των παρασίτων... Σε 10 λίτρα νερό προσθέστε 2 g βορικού οξέος και αμμωνία, 2 κουταλάκια του γλυκού. ιώδιο και 1 κουταλιά της σούπας. φλαμουριά.

Ενδιαφέρον στον ιστότοπο:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό phytophthora στις ντομάτες

Διάσωση με χάλκινο σύρμα από καθυστερημένη μυρωδιά στις ντομάτες

Πώς να χρησιμοποιήσετε θειικό χαλκό από όψιμη κηλίδα στις ντομάτες

Πώς να επεξεργαστείτε τις ντομάτες

Τα φυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία εφαρμόζοντας διαλύματα κάτω από τη ρίζα ή ψεκασμός... Φροντίστε να ακολουθήσετε τις συστάσεις, λάβετε υπόψη τη συχνότητα της θεραπείας.

Οδηγίες για την επεξεργασία ντοματών από όψιμο βάψιμο με ιώδιο και βορικό οξύ: καταπολεμάμε την ασθένεια γρήγορα και αποτελεσματικά

Οδηγίες επεξεργασίας

Η τεχνολογία διεργασίας έχει ως εξής:

 1. Τα φυτά εξετάζονται προκαταρκτικά για ασθένειες. Οι πληγείσες περιοχές αφαιρούνται και καίγονται.
 2. Ποτίστε τις φυτεύσεις με καθαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέστε 0,5 l διαλύματος κάτω από κάθε ρίζα.
 3. Το εναέριο μέρος των ντοματών ψεκάζεται μόνο σε ξηρό καιρό. Εάν οι θάμνοι βρίσκονται στο θερμοκήπιο, μετά από κάθε διαδικασία, παρέχουν εξαερισμό υψηλής ποιότητας.
 4. Η επεξεργασία πραγματοποιείται το πρωί ή το βράδυ. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν εγκαύματα στα φύλλα του φυτού.

Κατά την επεξεργασία των ντοματών, φροντίστε να επεξεργαστείτε τις πατάτες που βρίσκονται κοντά... Οι καλλιέργειες είναι επιρρεπείς στις ίδιες ασθένειες.

Χρόνος και συχνότητα των διαδικασιών

Για την πρόληψη, πραγματοποιούνται 3 ρουτίνες θεραπείες ντομάτας:

 • πριν από την ανθοφορία, όταν άρχισαν να σχηματίζονται τα μπουμπούκια.
 • κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας.
 • στην αρχή της καρποφορίας.

Εάν έχει ήδη παρατηρηθεί καθυστέρηση, οι θάμνοι ψεκάζονται κάθε 10 ημέρες.... Οι σοβαρά προσβεβλημένες ντομάτες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Απορρίπτονται μακριά από φυτεύσεις και οι γειτονικοί θάμνοι ψεκάζονται με διάλυμα εργασίας.

Σε αυτό το στάδιο, οι αρχάριοι κάνουν πολλά λάθη.... Η πιο κοινή:

 1. Πότισμα φυτών στην κορυφή της δραστηριότητας της νόσου. Αυτό κάνει την κατάσταση χειρότερη καθώς ο μύκητας ευδοκιμεί σε ένα υγρό περιβάλλον.
 2. Η χρήση χημικών παράλληλα με το ιώδιο και το βορικό οξύ. Συχνά, ένας συνδυασμός διαφόρων παραγόντων οδηγεί στο θάνατο των ντοματών. Μετά την επεξεργασία, συσσωρεύουν δηλητήρια, αρχίζουν να κιτρινίζουν και να σαπίζουν.
 3. Το βορικό οξύ με τη μορφή σκόνης δεν διαλύεται πλήρως. Τα εναπομείναντα σφαιρίδια στο μείγμα προκαλούν εγκαύματα στα φύλλα.

Συμβουλές και κόλπα από έμπειρους αγρότες

Το ακόλουθο Οι συστάσεις θα βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης και ανάπτυξης όψιμης όρασης:

 1. Συμμόρφωση με τους κανόνες αμειψισποράς. Δεν συνιστάται να φυτεύετε ντομάτες μετά και κοντά σε μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές. Η εκ νέου φύτευση της καλλιέργειας στον ίδιο τόπο πραγματοποιείται το νωρίτερο μετά από 4 χρόνια.
 2. Επιλέγοντας μια ηλιόλουστη τοποθεσία για φύτευση ντοματών. Τα σκοτεινά, ανεπαρκώς αεριζόμενα θερμοκήπια ή κρεβάτια στον κήπο θα γίνουν πηγή ανάπτυξης μυκήτων.
 3. Βελτίωση της σύνθεσης του εδάφους. Εάν περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβέστη, η τύρφη προστίθεται στην οπή και πασπαλίζεται με άμμο στην κορυφή. Μια άλλη επιλογή είναι να ρίξετε φλούδα κρεμμυδιού στην τρύπα.
 4. Συμμόρφωση με το μοτίβο προσγείωσης. Τα φυτά από κοντά εμποδίζουν τη διείσδυση του ηλιακού φωτός. Αυτό δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα. Η απόσταση μεταξύ των θάμνων διατηρείται στα 50 cm, μεταξύ των σειρών στα 70 cm.
 5. Έγκαιρη απομάκρυνση της υπερανάπτυξης και περιττού φυλλώματος. Πολύ συχνά, εμφανίζονται σπόρια μυκήτων.
 6. Συμμόρφωση με τους κανόνες σίτισης με λιπάσματα αζώτου. Τα συστατικά εισάγονται μόνο στο πρώτο μισό της καλλιεργητικής περιόδου. Στη συνέχεια προκάλεσαν την εμφάνιση όψιμης όρασης.
 7. Μια λύση βορικού οξέος και ιωδίου παρασκευάζεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους σε ζεστό, ήρεμο καιρό. Για ψεκασμό, το τελικό εναιώρημα χύνεται σε μια φιάλη ψεκασμού και βεβαιωθείτε ότι ο παράγοντας πέφτει στα φυτά σε μικρές σταγόνες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρησιμοποιείται προστατευτικός εξοπλισμός.

συμπέρασμα

Η θεραπεία των ντοματών με βορικό οξύ και ιώδιο είναι ένας καλός τρόπος για την πρόληψη της καθυστερημένης όρασης και την αύξηση των αποδόσεων. Αλλά τέτοια φάρμακα δεν είναι σε θέση να καταστρέψουν πλήρως τον μύκητα, αλλά είναι κατάλληλα ως αποτελεσματική πρόληψη.

Είναι καλύτερο για τους αρχάριους να μάθουν μόνο 2 κανόνες: είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τις αναλογίες κατά την προετοιμασία της λύσης και να ακολουθήσετε τις οδηγίες επεξεργασίας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια