Είναι δυνατόν να τρώτε λάχανο ενώ θηλάζετε: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Μετά τη γέννηση, μια γυναίκα πρέπει να φροντίζει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και το παιδί. Πολλές ερωτήσεις για μια θηλάζουσα μητέρα σχετίζονται με τη διατροφή μιας διατροφής που θα πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα. Το λάχανο είναι ένα από τα πιο προσιτά και γνωστά λαχανικά με πλούσια σύνθεση. Σκεφτείτε εάν η χρήση του από θηλάζουσα μητέρα θα βλάψει το μωρό.

Μπορείτε να φάτε λάχανο ενώ θηλάζετε;

Οι οικιακοί παιδίατροι απαντούν αρνητικά σε αυτήν την ερώτηση λόγω του υψηλού κινδύνου αυξημένου κολικού στο βρέφος και της εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων. Οι ξένοι συνάδελφοί τους πιστεύουν ότι η διατροφή της μητέρας επηρεάζει έμμεσα την ευημερία του παιδιού και ο κολικός είναι ένα φυσικό στάδιο στην ωρίμανση του πεπτικού συστήματος και ο βαθμός εκδήλωσής τους δεν σχετίζεται με αυτό που τρώει η θηλάζουσα μητέρα.

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση εάν υπάρχει λάχανο κατά τη γαλουχία. Ο τύπος του λαχανικού και η μέθοδος παρασκευής παίζουν σημαντικό ρόλο.

Είναι δυνατόν να τρώτε λάχανο ενώ θηλάζετε: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Πότε να εισαγάγετε στη διατροφή

Το κουνουπίδι θεωρείται το ασφαλέστερο για τη μητέρα και το παιδί. Εισάγεται στη διατροφή εντός 2-3 εβδομάδων μετά τον τοκετό.

Ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης είναι πολύ μικρός, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Επομένως, ξεκινούν με μικρή ποσότητα - 3-5 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. χορτόσουπα. Το μωρό παρακολουθείται για 1-3 ημέρες.

Σπουδαίος! Όταν εμφανιστεί εξάνθημα, διάρροια ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα, το προϊόν εξαιρείται από τη διατροφή.

Χρήσιμες ιδιότητες ενός λαχανικού

Σκεφτείτε τι είδους λάχανο είναι καλό για τη μητέρα και το παιδί.

Εγχρωμος

Είναι δυνατόν να τρώτε λάχανο ενώ θηλάζετε: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Συνιστάται η χρήση αυτού του τύπου λαχανικών κατά το θηλασμό από παιδίατρους. Κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C (48,2 mg ανά 100 g), σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και διαταραχές του πεπτικού συστήματος, αλλά είναι ανεπιθύμητο να το κάνετε κατάχρηση.

Χρήσιμες ιδιότητες ενός λαχανικού:

 • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το νευρικό σύστημα.
 • επηρεάζει θετικά την αιματοποιητική λειτουργία.
 • καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία.

Μπρόκολο

Αυτή η ποικιλία λάχανου επιτρέπεται επίσης με το θηλασμό. Το μπρόκολο είναι υποαλλεργικό, περιέχει βιταμίνες Α και Β και απορροφάται εύκολα από το σώμα του παιδιού.

Μια μέση κεφαλή λάχανου (608 g) περιέχει:

 • φολικό οξύ - 382 mg;
 • ασκορβικό οξύ - 542 mg;
 • βιταμίνη Κ - 618 mg

Χρήσιμες ιδιότητες του μπρόκολου:

 • αποτοξινώνει?
 • βελτιώνει τη σύνθεση του αίματος.
 • ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων?
 • ηρεμεί το νευρικό σύστημα, βελτιώνει τη διάθεση.

Πεκίνο

κινέζικο λάχανο, ένα υποείδος γογγύλι, περιέχει βιταμίνες Α, C, PP, ομάδα Β, καροτίνη.

Το λαχανικό αποκαθιστά το σώμα μετά την εγκυμοσύνη, ενισχύει την άμυνα και λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες (16 kcal ανά 100 g) βοηθά στη μείωση του βάρους, το οποίο είναι σημαντικό μετά τον τοκετό.

Τι λάχανο δεν συνιστάται να τρώτε

Είναι δυνατόν να τρώτε λάχανο ενώ θηλάζετε: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Είναι δυνατό το λευκό λάχανο με HB και πότε ακριβώς; Εισάγεται σταδιακά στη διατροφή μόνο 4-6 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Το γεγονός είναι ότι ένα λαχανικό είναι ικανό να προκαλέσει αυξημένο σχηματισμό αερίων σε ένα βρέφος, το οποίο θα οδηγήσει σε κολικούς και άλλα προβλήματα της γαστρεντερικής οδού.

Σπουδαίος! Το προϊόν από φύκια, που ονομάζεται επίσης φύκια, απαγορεύεται για θηλασμό λόγω της υψηλής αλλεργιογένεσής του. Τα φύκια περιλαμβάνονται στη διατροφή μιας θηλάζουσας μητέρας το νωρίτερο 5 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Πόσο καλύτερα να φάτε

Ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών είναι πολύ σημαντικός.

Φρέσκο

Μπορεί μια θηλάζουσα μητέρα να φάει φρέσκο ​​λάχανο; Όλες οι ποικιλίες καλλιέργειας είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες δεν απορροφώνται από το σώμα και στην πρώτη του μορφή προκαλούν φούσκωμα και αυξημένη παραγωγή αερίου. Για ένα μωρό, αυτά τα συμπτώματα είναι οδυνηρά.Το πεπτικό του σύστημα δεν έχει ακόμη σχηματιστεί, επομένως, είναι ευαίσθητο στις αρνητικές επιπτώσεις της φρέσκιας τροφής.

Βρασμένος

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή μαγειρέματος. Είναι καλύτερο να συμπεριλάβετε το προϊόν στη διατροφή στη σούπα, προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα φύλλων λάχανου στο ζωμό. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, δεν αποκλείονται οι κίνδυνοι για τη μητέρα και το μωρό:

 • αλλεργικές αντιδράσεις λόγω ατομικής δυσανεξίας στο προϊόν.
 • φούσκωμα
 • φούσκωμα.

Ελλείψει αρνητικών αντιδράσεων αφού η μητέρα τρώει σούπα με λάχανο, βρασμένα και μαγειρευτά προστίθενται στο μενού. Πρώτα εισάγονται το μπρόκολο και το χρώμα, μετά το Πεκίνο και το λευκό λάχανο.

Μαρινάτος

Ξυνολάχανο αντενδείκνυται σε θηλάζουσα μητέρα. Προστίθεται στη διατροφή το νωρίτερο 8 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Εκτός από τις αλλεργικές αντιδράσεις, αυτό το πιάτο προκαλεί τόσο αρνητικές συνέπειες:

 • τα μπαχαρικά στη σύνθεση αυξάνουν τον κολικό, οδηγούν σε αφυδάτωση, σε ορισμένες περιπτώσεις - σε δηλητηρίαση.
 • Η αφυδάτωση του σώματος της μητέρας μειώνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.
 • Η αυξημένη οξύτητα του προϊόντος έχει αρνητική επίδραση στο μη μορφοποιημένο πεπτικό σύστημα του παιδιού.

Είναι ενδιαφέρον:

Είναι δυνατόν να τρώτε κρεμμύδια ενώ θηλάζετε.

Μπορώ να φάω φαγόπυρο ενώ θηλάζω;

Είναι δυνατόν να θηλάσετε καρπούζι

συμπέρασμα

Ο κύριος κίνδυνος κατανάλωσης λάχανου κατά τη γαλουχία σχετίζεται με αλλεργικές αντιδράσεις λόγω ατομικής δυσανεξίας στο προϊόν, φούσκωμα και μετεωρισμός. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται πάντα.

Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του λαχανικού και τον τρόπο παρασκευής του. Εάν ακολουθήσετε τις συστάσεις για την εισαγωγή του προϊόντος στη διατροφή, δεν θα βλάψει ούτε τη μητέρα ούτε το μωρό.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κήπος

Λουλούδια